Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sosyal Güvenlik uzmanı, en düşük emekli maaş zammı için net rakam verdi

Son dakika: Sosyal Güvenlik uzmanı, en düşük emekli maaş zammı için net rakam verdi

En düşük emekli maaşı için net rakam verdi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında Temmuz ayında en düşük emekli maaşına gelecek zam için net rakam açıkladı. Kök maaşı 10 bin liradan düşük olan 1 milyon 780 bin emeklinin yeni zamlı maaşı için tahminde bulunan SGK uzmanı Karakaş, devlet destekli bir zam olacağını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN RAKAM VERDİ

İsa Karakaş, emekliye ek zam için yapılacak muhtemel toplantıyı değerlendirdi. Karakaş, şöyle konuştu;

“Temmuz ayı zammı olan yüzde 24,73 tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanacak. Ancak kök maaşı 8 bin 30 lira ve altında olanların maaşı devlet desteği olmadan 10 bin liranın altında kalacak. Bu durum geçen yıl temmuz ayında da yaşandı.

Geçen yıl temmuz ayında kök maaşı 6 bin ve altında olanlara sıfır zam aldı.

Aynı durumun tekrarlanmaması için hükümetin kök maaşı düşük olanlara yönelik bir devlet desteğinin artırılarak yeni bir güncelleme yapması söz konusu.

1,8 milyon emekli, temmuz ayı zammına rağmen eğer ilave bir düzenleme yapılmazsa yılbaşından bu yana aldığı tutarda maaş almaya devam edecek. 

EMEKLİYE EK ZAM 12 BİN LİRAYI AŞMAYACAK

Karakaş, yapılacak olan zammın hazine tarafından yapılacağının altını çizerek şöyle devam etti;

“Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda katı bir tutum içerisinde. Bu yüzden zam oranı 11 bin 500 lira, en fazla 12 bin lira tutarında bir tabanda kalacak.12 bin liranın üzerinde ise bir artışın söz konusu olmayacak."

NE ZAMAN?

Önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısından sonra emekli zammının açıklanacağı öngörülüyor. Açıklamadan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;