Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Sıfır ve 2. el konutta beklenen kampanya geldi: Konut kredisinde limit güncellendi 2023

Emlak 24 Şubat 2023 16:30 3
Son dakika: Sıfır ve 2. el konutta beklenen kampanya geldi: Konut kredisinde limit güncellendi 2023

Son dakika: Sıfır ve 2. el konut kredisi hakkında açıklama geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada BDDK, konut kredilerinde limitlerin güncellendiğine yer verildi. Yapılan açıklamaya göre daha önce 10 milyon lira üzerinde birinci el konutlar için kredi verilmiyordu. Yeni düzenlemeye göre 10 ile 20 milyon lira arasında değeri olan sıfır evler için azami kredi tutarı enerji sınırına göre yüzde 60 ile 70 arasında olacak. 20 milyon liranın üzerinde ev almak isteyenlere ise yüzde 50 ile 60 arasında kredi verilecek.

Yapılan açıklamaya göre BDDK, daha önce 2 milyon lira ve altındaki fiyatta olan evler için belirlediği yüzde 90'lık konut kredisi limitini 5 milyon lira ve altına çıkardı. Yani artık 3 milyonluk ev alanlara 2 milyon 700 bin liraya kadar kredi verilecek. 4 milyonluk ev alacaklara 3 milyon 600 bin liraya kadar kredi verilecek.

Yeni açıklanan limitlere göre 5 milyon liranın altında olan sıfır evlere enerji sınıfına göre değerin yüzde 80 ile 90 arasında azami kredi kullanılabilecek. 5 ile 10 milyon arasındaki evler için yüzde 70 ile 80 arasında kredi verilecek.

10 ile 20 milyon lira arasındaki evler için ise yüzde 60 ile 70 arasındak redi verilecekı. 20 milyon üzerindeki evler için ise yüzde 50 60 arasında kredi verilecek. İşte tablo:

İKİNCİ EL KONUTTA LİMİTLER DEĞİŞTİ

Söz konusu düzenleme ile birlikte 2. el ev alacaklara da limit değişikliği geldi. 1 milyon liranın altındaki 2. el evler için yüzde 90 kredi verilecek. 1 ile 2 milyon lira arasında 2. el ev alacaklara yüzde 60-70 arasında kredi verilecek. 

2 ile 5 milyon lira arasında ev alacaklara yüzde 50-60 arasında kredi verilecek. 5 ile 10 milyon arasında değeri olan ev alacaklara ise oransal değil maktu olarak belirlenecek. A enerji sıonıfındaki evlere 3 milyon, B sınıfındaki evlere ise en fazla 2.75 milyon lira kredi verilecek. Diğer konutlara ise 2.5 milyon lira en fazla kredi verilecek. İşte 2. el konutlar için yeni kredi limitleri:

Sizce yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

2. EL EVDE KONUT KREDİSİ GELİYOR

Yakın zamanda 2. el konutlar için faiz indiriminin geleceği bildirildi. Normalde şimdiye kadar gelmesi beklenen kampanya, deprem nedeniyle bir süre ertelendi. Kampanya ile birlikte 2. el konutta 1'in üzerinde olan konut kredisi faiz oranlarının bir miktar indirilmesi ve bu kampanyanın sürekli olacağı bildirildi. Duyuru geldiğinde, kredi faiz indirimi başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Kadın erkek TOKİ evlerine başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

;