Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Hac başvuruları 10 gün uzatıldı

Haberler 17 Eylül 2024 0
Son dakika: Hac başvuruları 10 gün uzatıldı

Hac Ön Kayıt Süresi Uzatıldı: Son Başvuru Tarihi 27 Eylül.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının ön kayıt süresinin 27 Eylül Cuma gününe kadar uzatıldığını duyurdu. Bu gelişme, hacı adayları için önemli bir fırsat sunuyor. Diyanet tarafından yapılan son dakika açıklaması ve hac başvurusuna ilişkin detaylar finans7.com'da.

Başvuru Ücretleri ve Koşullar

Hac başvurusu yapmak isteyenler, 750 lira ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırarak süreci başlatabiliyor. Başvurular ise **e-Devlet** üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Engelli, hasta veya yaşlı hacı adayları, hacca daha önce gitmemiş birini refakatçi olarak yanlarında götürme hakkına sahipler.

Çocuk Başvuruları ve Grup Müracaatı

Hac ibadetine çocuklarıyla gitmek isteyenler de başvuru yapabilecek. 0-12 yaş arası çocuklar için ön kayıt yapılabilir ve bu çocuklar ebeveynlerinin kura şansını etkilemeyecek. Akrabalık bağı olmayan kişiler ise 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde başvuru yaparak tek kura numarası ile kuraya katılabilecek. Akrabalık bağı olanlar için ise kişi sayısı sınırı olmadan tek kura numarasıyla başvuru imkanı sunuluyor.

e-Devlet Üzerinden Başvuru İmkanı

Hac başvuru süreci, dijitalleşmenin bir yansıması olarak tamamen e-Devlet üzerinden yürütülüyor. Hacı adayları, **tüm işlemlerini online olarak** kolayca tamamlayabilirler. Başvurular için son gün olan 27 Eylül tarihini kaçırmamak büyük önem taşıyor.

Diyanet tarafından yapılan açıklamada başvuruların devam ettiği bildirildi.

;