Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Depremin acı bilançosu açıklandı

Son Dakika 6 Şubat 2023 08:13 3
Son dakika haberi: Depremin acı bilançosu açıklandı

Son dakika haberler: Depremde acı bilanço.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra bölgeden son dakika haberleri geldi. Gelen haberde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğine yer verildi. 

MALATYA'DA 23 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Malatya Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "Deprem ilimizde ciddi bir yıkıma yol açmıştır. Vatandaşlarımızdan istirhamımız zorunlu olmadıkça taşıtlarını kullanmamaları, deprem toplanma alanlarında bulunmaları, telefonları meşgul etmemeleri, arama-kurtarma ekiplerine yardımcı olmalarıdır" denildi.

Malatya Valisi yaptığı açıklamada 23 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi ve "140 bina yıkıldı, 230 yaralı , 23 can kaybı var." dedi.

ŞANLIURFA'DA 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Maalesef 12 vatandaşımız vefat etti. 18 binamız yıkıldı. Enkaz halinde. Kendi ekiplerimiz sahada. Çevre illerden de kurtarma ekibi istedik. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yolları açalım lütfen. Trafik yoğunluğu oluşturmayalım.” dedi. Gelen son dakika açıklamasında ise vefat sayısının 19'a çıktığı bildirildi.

DİYARBAKIR'DA 7 VEFAT

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük büyük depremden sonra son dakika açıklaması geldi. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su yaptığı son dakika açıklamasında deprem sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 79 kişinin yaralandığı öğrenildi.

MARAŞ VALİSİ: DURUM ÇOK CİDDİ

Kahramanmaraş Valisi Coşkun, "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi. Bir şey söylemek için erken. Bilgiler netleştikten sonra gerekli açıklama yapılacak." diye konuştu.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

İşte açıklama:

;