Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 2025 asgari ücret zammı için 3 rakam açıklandı

Son dakika: 2025 asgari ücret zammı için 3 rakam açıklandı

Son dakika haberler... Asgari ücret zammında masadaki 3 rakam belli oldu.

2025 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Aralık ayında komisyon toplanacak. Türk İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı taraflaırnın bir araya gelmesi ile asgari ücret tespit komisyonu çalışmalara başlayacak. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 2025 yılında kaç TL olur? Enflasyon beklentilerine göre asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücret hakkında gelen son dakika bilgileri.

Aralık ayının sonuna kadar sürecek toplantıların sonunda 1 Ocak 2025 itibarıyla geçerli olacak asgari ücret belli olacak. Bu sene olduğu gibi gelecek sene de asgari ücrete ara zam yapılması planlanmıyor. Belirlenecek rakam 1 Ocak 2025 ile 31 Aralık 2025 arasında geçerli olacak.

Yıl sonu enflasyon beklentisi açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre yıl sonunda enflasyonun yüzde 42 civarında olacağı bildirildi  Yıl sonu enflasyonu ise asgari ücretin belirlenmesinde bakılacak en önemli rakam olacak.

Masadaki 3 rakam belli oldu

Son rakamlara göre asgari ücret zammının en az yüzde 40 civarında olacağı belirtiliyor. AK Parti, daha önce enflasyonun altında hiç zam yapmadı. Bunun devamı nedeniyle en az yüzde 40 civarında zammın gündemde olduğu belirtiliyor.

Zammın tüm sene geçerli olması nedeniyle bir refah payının da gündemde olduğu, yüzde 45 ya da yüzde 50 civarında bir zam yapılması bekleniyor.

Masadaki 3 rakam şu şekilde:

Yüzde 40 zam yapılırsa yeni asgari ücret 6800 TL zamla 23 bin 802 lira olur.

Yüzde 45 zam yapılırsa yeni asgari ücret 7651 lira zamla 24 bin 653 lira olur.

Yüzde 50 zam yapılırsa yeni asgari ücret 8 bin 501 lira zamlanır ve 25 bin 503 lira olur.

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam ne zaman belli olacak?

Asgari ücret zammı Aralık ayının son haftasında belli olacak. Beklentilerimize göre rakam 24-26 Aralık arasında açıklanacak. zamdan bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;