Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sokağa çıkma yasağı ilan edilsin çağrısı geldi

Haberler 2 Tem 2024 0
Sokağa çıkma yasağı ilan edilsin çağrısı geldi

Sokağa çıkma yasağı ilan edilsin çağrısı geldi.

Kayseri'de bir mültecinin 7 yaşındaki kız çocuğunu istismar etmesi sonrası kısa sürede mültecilere yönelik büyük çaplı protestolar başladı. Birçok vatandaş, sokakta Suriyeli işyerlerini basıp araçlarını yaktı. Olayların artması ve diğer illere de sıçraması sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı'ndan son dakika açıklaması geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yaptığı son dakika açıklamasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Büyük Türk Milleti, 

Suriye'nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrolündeki bölgelerde başlayan olayların sebebi Kayseri de yaşanan olay değildir. Olayların  sebebi Türkiye ve Esad arasında başlayan görüşme ve ticaret ve buna Rusya'yanin da destek vermesidir. Geçen hafta El bab'ı Halep'e bağlayan yol üzerinde rejim görüşmeler ve anlaşmalar sounucu  ticaret ve ulaşın amaçlı açılan Ebu El Sendin kapısının açılması ve rejim ile başlayan ticaret ÖSO ve yerel halk son derece rahatsız oldu. Aşağıdaki videoda bir ÖSO mensubunu Azez’de Türk tırına ateş ederken görüyorsunuz. Ancak ÖSO’nun büyük kısmı TSK’nın yanında yer aldı ve  bugün Türk birliklerine saldıranlara ateş açtı. 

Sonrasında Azez yerel meclisi de Azez Halep arasındaki yolu açmak için girişimde bulundu. Bu durum kuzey kesimdeki yabancı güçleri ve son derece rahatsız etmeye ve halkı provoke etmeye başlamasına sebep oldu. 

Asıl sebep Türkiye’nin rejim ile yapmaya başladığı görüşmelerin önünü kesmek ve PYD devleti projesini devam ettirmektir. Bölge her türlü provokasyona açıktır. Bu akşam üstü Kilis Öncüpinar sınır karşısındaki Es Selam'e kapsini  geçer geçmez Sucu kapısında halk Sucu. Meydanında olayları protesto ederken kimin açtığı belli olmayan yerlerden açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre iki kişinin ölmesi ve yaralıların olması bunun somut örneğidir. 

Keza Afrin’de durum daha da kötü. Bana gelen bilgilere göre güvenlik güçlerimiz Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye saldıran çete bozuntularına gereken her türlü cevabı veriyor ve vermeye de devam edecektir.
Ordumuz Suriye’nin kuzeyinde bir provokasyon ile karşı karşıya iken Türkiye’de sokaklarda Suriyeli sığınmacı sorununu öfke ve kin ile sözde çözmeye çalışmak ülkemize yapılan büyük bir kötülük olacaktır. 
Bugün Kayseri’de, Hatay’da, Kilis’te, Konya’da sokakta olan veya olmaya hazırlanan bütün vatansever yurttaşlarımıza sesleniyorum. Yaptığınız 13 milyon sığınmacı/kaçağın geri dönmesini sağlamayacak, aksine onları mağdur gösterecektir. Bu insanların yurtlarına dönmesini istiyorsanız 8/9 Ağustos’ta kalkın Çanakkale’ye gelin. Başınızı 8 Ağustos gecesi şehitlerin kalp atışlarını duyabileceğiniz o mübarek topraklara koyarak geçirin. 9 Ağustos sabahı yüzbinlerce insan işgale karşı yürüyelim. 

Şu anda Suriye’nin kuzeyinde saldırıya uğrayan Türk askerine ancak böyle yardım edebilirsiniz. 

Öte yandan hükümet olayların yatışmasını hızlandırmak amacı ile Okay çıkan ve çıkması muhtemel illerde saat 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir.

;