Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sigara Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor! Tarih Belli Oldu!

Haberler 22 Haz 2024 0
Sigara Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor! Tarih Belli Oldu!

Sigara fiyatlarına 4 Temmuz'dan itibaren büyük zam geliyor!

Sigara tiryakilerini üzen kötü haber geldi. Aktarılan son habere göre bir süredir temmuz ayında sigaraya zam gelebileceği konuşuluyordu. Gelecek zammın hem tarihi hem de yeni fiyata fiyatları belli oldu. İşte detaylar..

4 TEMMUZ’DAN İTİBAREN YENİ ZAM

Aktarılan son dakika sigara zam haberinin detayları belli oldu. Konuya ilişkin açıklama Ünlü Ekonomist Şenol Babuşçu tarafından geldi. Babuşçu zamlı sigara fiyatlarını duyururken zammın 4 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Sigara fiyatlarına gelecek olan zam son dönemlerde sosyal medyada en sık konuşulan konular arasında yerini alırken, vatandaşlar zammın tarihini ve gelecek olan miktarı araştırmaya başladı. Açıklama Babuşçu tarafından geldi. Sigara fiyatlarına okkalı olarak zam geleceği ifade edildi.

SİGARAYA REKOR ZAM GELİYOR

Son olarak sigara fiyatlarına geçtiğimiz aylarda zam gelmiş, zam sonrasında sigara fiyatları ortalama olarak 3 TL civarında artmıştı. Ancak şimdi yine temmuz ayında yeniden bir zam gelmesi bekleniyor. Zamlı rakamları 3 – 8 TL arasında değişkenlik gösterebileceği belirtiliyor. Zam ise 4 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.

SİGARAYA NE KADAR ZAM GELECEK?

Sigaraya gelmesi beklenen zammın ne kadar olacağı tiryakiler tarafından merak konusu oldu. ÖTV zammı sonrasında en ucuz sigaranın 66 TL olması bekleniyor. Sigara fiyatlarının markadan markaya göre değişkenlik gösterdiği biliniyor. Şu anda en pahalı sigara fiyatı 66 TL’den satılıyor. Temmuz ayında gelen zam sonrasında en pahalı sigara 10 TL’lik zam ile 76 TL olacak.

Her yıl 2 defa ÖTV zammı açıklanıyor. Sigara fiyatlarının yanı sıra akaryakıt ve alkol fiyatları da gelecek zam sonrasında fiyatlar güncellenecek. 3 Temmuz tarihinde TÜİK’in açıklayacağı rakamlar sonrasında sigaraya gelecek olan zammın netleşmesi bekleniyor.

Tüm zam gelişmelerinden anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
;