Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şehir hastanelerine 388 KPSS'siz personel alımı yapılacak

Şehir hastanelerine 388 KPSS'siz personel alımı yapılacak

Şehir hastanelerine KPSS'siz 388 işçi alımı başvurusu başladı.

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında yüzlerce işçi alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu işçi alımı ilanına baktığımızda başvuruların başladığı görülüyor. Biz de Finans7 olarak bu yazımızda şehir hastanelerine yapılan işçi alımının başvurusuna dair detaylara yer verdik.

2024 yılında şehir hastanelerinde KPSS şartı olmaksızın işçi alımı yapılmaya devam ediyor. Bu alımlar, genellikle sağlık sektörü dışındaki destek hizmetleri için gerçekleştiriliyor ve birçok vatandaş için istihdam fırsatı sunuyor. Özellikle temizlik görevlisi, güvenlik personeli, sterilizasyon personeli, mühendis, hastane hizmetlisi, hasta bakıcı, mutfak, şoför, işçi ve yemekhane personeli gibi pozisyonlarda alım yapılmaktadır.

Hangi kadrolara işçi alınacak?

Şehir hastanelerinde çalışacak işçiler, hasta ve ziyaretçilere kaliteli hizmet sunmak için hijyen, güvenlik ve hasta bakım gibi alanlarda görev alacaklardır. Temizlik görevlileri hastane genelinin hijyen standartlarına uygun olarak temizlenmesinden, güvenlik personeli ise hastane güvenliğinin sağlanmasından sorumludur.

Tüm kadrolar şu şekilde açıklandı:

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi
Beden İşçisi (Genel)
Sterilizasyon Görevlisi
Garson
Bahçıvan
Özel Güvenlik Görevlisi
Hasta Refakatçisi
Elektrikçi (Genel)
Mekanik Bakım Onarımcısı
Temizlik Görevlisi
Hastane Hizmetlisi
Klinik Destek Elemanı (Hastane)
Çamaşırcı
Çaycı
Aşçı Yardımcısı
Aşçı
Mühendis
Tekniker
Teknisyen

Başvuru genel şartları

Alım şartları ise genellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve ilkokul, lise veya dengi okullardan mezun olmak gibi genel kriterleri içerir. Adaylardan, sağlık sorunlarının bulunmadığına dair rapor istenebilir. Ayrıca, güvenlik pozisyonları için silahlı veya silahsız güvenlik sertifikası gerekebilir.

İŞKUR'a kaydı olan adaylar arasından personel alımı yapılacağı açıklanırken adayların hastanelerde sürekli olarak çalışabilmesi, hastane ortamında çalışmasına engel bir sağlık sorunu olmaması gibi şartlar aranıyor.

Başvuru başladı

Şehir hastaneleri bünyesine personel alımı başvurusu başladı. Yayınlanan personel alımı ilanında adayların İŞKUR üzerinden başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi.

;