Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sadece en düşük maaş alan değil, tüm emeklilere seyyanen zam geliyor: Kök maaş sorunu kalkıyor

Sadece en düşük maaş alan değil, tüm emeklilere seyyanen zam geliyor: Kök maaş sorunu kalkıyor

Tüm emekli maaşlarına zam gündeme geldi.

En düşük maaş alan emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması gelmişti. Gelen açıklamada emeklilere 2 - 2500 TL civarında bir ek zam yapılması planlanıyor. AK Parti önümüzdeki günlerde emekliler için ek zammı meclise getirecek.

Düzenleme ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Gelen bilgilere baktığımızda sadece en düşük maaş alan emeklilere değil diğer emeklilere de zam yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Ekonomim Gazetesi'nden Besti Karalan bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti'nin en düşük emekli maaşını 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarmayı planladığı öğrenilirken 2 bin liralık seyyanen zammın tüm emeklilere yapılması gündeme geldi.

2023 yılında yapılan seçimlerden önce seçim yatırımı için en düşük emekli maaşı 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Bu zam tamamlama usulü iel yapılmış, sadece en düşük emekli maaşı alanları ilgilendirmişti.

Son olarak maaş 10 bin liraya çıkarıldı. Şimdi bu şekilde yapılan zamlarla birlikte kök maaş sorunu çıktı.

Kök maaş sorunu böyle çözülecek

Gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti'de kök maaş sorunu gündeme geldi. Şimdi yine 10 binden 12 bine çıkarılacak emekli maaşında 6 ay sonra yine kök maaş sorunu çıkacak. AK Partili vekiller, kök maaş sorununun ortadan kaldırılması için memurlara olduğu gibi emeklilere de seyyanen zam yapılmasını, 2 bin liralık zammın tüm emeklilere seyyanen yapılmasının masada olduğu öğrenildi.

Ne zaman zam gelecek?

Önümüzdeki günlerde bu konuda net karar açıklanacak. Seyyanen zamdan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;