Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş, Fed faiz kararı öncesi kritik yorum

Ekonomi 14 Haz 2023 10:51 0
Özgür Demirtaş, Fed faiz kararı öncesi kritik yorum

Özgür Demirtaş, Fed faiz kararı beklentisini açıkladı.

Dün açıklanan ABD enflasyonundan sonra kritik gün geldi. Bugün Amerika Merkez Bankası Fed, faiz kararı için toplanacak. Dün açıklanan enflasyon rakamlarının düşük gelmesi ile birlikte faizlerin sabit tutulma ihtimali daha da güçlenirken ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan bir son dakika açıklaması geldi. Demirtaş, beklenen Fed faiz kararını değerlendirdi.

ABD ENFLASYONU DÜN AÇIKLANDI

Önceki gün merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Amerika'da yapılan açıklamada enflasyonun ciddi şekilde düştüğü görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tüketici fiyatları Mayıs'ta akaryakıt fiyatlarındaki düşüşle aylık yüzde 0,1 arttı. Önceki ay artış yüzde 0,4'tü.

Yıllık enflasyon ise yüzde 4,9'dan yüzde 4'e gerileyerek Mart 2021'den beri en düşük seviyeye indi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahmini aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 4,1 artış. Ancak enflasyon rakamları beklentilerin altında geldi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında bugün FED öngörüsünü paylaştı. Demirtaş açıklamasında, "Bugün ABD Merkez Bankasından SERT konuşma bekliyorum" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyonu düşürdüler. Ama hala yetmez. Enerji hariç fiyat artış hızı hala benim istediğim seviyede değil.

Ha gayret biraz daha!

Bir parça daha SERT kalırlarsa başaracaklar…

Avrupa ise para politikasında son bir yıldır benim gözümden düştü. Geç hareket ediyorlar"

Demirtaş, faiz artırımı beklemediğini, ancak toplantı sonrası sert bir konuşma beklediğini bildirdi.

"BATARLARSA BATSINLAR"

Bir sosyal medya kullanıcısının daha çok banka batar yorumuna Demirtaş, "Batarsa batsın. Ufak bankalar… Zaten hayatta olmaması gereken DÜŞÜK faiz ve BOL para ortamının yarattığı ÇÜRÜK bankalar onlar. Elbet batacaklar. Batarsa batsınlar. Doğrusu ne ise onu yapmalı ABD Merkez bankası. Popülizm yapıp bankalara göre karar verilmemeli" şeklinde cevap verdi.

DOLAR ALTIN VE KRİPTO PARALAR İÇİN KRİTİK GÜN

Fed'in sert bir duruş sergilemesi durumunda doların güçlenmesi, altın ve kripto paralarda baskının devam etmesi bekleniyor. Fed'in faizi sabit tutması ve daha güvercin bir tavır alması durumunda ise dolarda düşüş, altın ve kripto paralarda ise yükseliş görülür.

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

Fed faiz kararı saat 21.30'da açıklanacak. Faiz kararı açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, döviz, emtia ve kripto paralar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

;