Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Orantısız güç kullandığı iddia edilen polislere soruşturma

Yerel Haberler 18 Eylül 2024 0
Orantısız güç kullandığı iddia edilen polislere soruşturma

Şanlıurfa'da polisler orantısız güç kullandı iddiası: Soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa Viranşehir'den son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Viranşehir'de motosikletli polis timleri, yaptıkalrı standart denetimleri sırasnda bir motosiklet sürücüsünü durdurdu ve arama yapmak istedi. İA. adlı kişiyi durduran ve arama yapmak isteyen polis ekipleri, GBT sorgusunda onun suç kaydı olduğunu gördü.

İ.A. ile polis ekipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında 3 polis memuru İA. adlı kişiyi yol kenarında motosikletindne indirip orantısız güç kullanarak darp etti. Olay anı, yoldan gçeen bir kişinin kamerasına alındı.

Görüntüler sosyal medya üzerinde paylaşıldı ve kısa süre içinde gündem oldu.

Görüntüler sonrası Viranşehir Kaymakamlığı konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve videodaki polisler ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli bazı polis memurlarının bir vatandaşı orantısız güç kullanarak darbettiğine ilişkin iddialar hakkında Kaymakamlığımız tarafından idari soruşturma başlatılmış olup konu titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

;