Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Okullara 30 bin temizlik personel alımı kadrosu tahsis edildi

TYP 23 Eylül 2024 0
Okullara 30 bin temizlik personel alımı kadrosu tahsis edildi

Son dakika: MEB 30 bin temizlik personeli alımı tahsis edildi.

MEB'den son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Çalışma Bakanlığı'nın MEB'e 30 bin personel alımı için kadro tahsis ettiği bildirildi.

Okullar açıldı. 2024 2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda eksiklikler ortaya çıktı. En büyük sorun ise temizlik sorunu oldu. İUP'ta maaşların az olması, TYP'nin kaldırılması sonrası çok az personel okullarda çalışmaya başladı.

Bakan açıklaıd: 30 bin kadro verildi

Okullardaki temizlik sorununun çözülmesi için harekete geçen MEB, 30 bin temizlik personei kadrosunun tahsis edildiği bildirildi. Bakan Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında okullara 30 bin personel alımını şu şekilde duyurdu:

"30 bin kontenjanı biz Milli Eğitim Bakanlığımıza verdik. Koşullarını valiliklerimiz belirliyor, işbirliği içerisinde"

Başvuru nasıl yapılacak?

Okullara temizlik görevlisi alımında başvurular Valilikler tarafından belirlenecek ve önümüzdeki günlerde ilana çıkılacak. İlanda 81 şehirde 30 bin temizlik görevlisi alımı yapılacak. Personel alımı ilanı yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Maaş ne kadar olacak?

İUP kapsamında yapılan personel alımında çalışanların maaşları 12 bin liraya çıkarıldı. Ancak 30 bin temizlik görevlisi alımında maaşların daha da yükseltileceği belirtildi. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

;