Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Oktay Kaynarca'dan sert açıklama: İçi boş insanlar

Haberler 17 Haz 2024 0
Oktay Kaynarca'dan sert açıklama: İçi boş insanlar

Oktay Kaynarca'dan gelen tepkilere sert cevap.

Son günlerin gündem konusu Oktay Kaynarca oldu. Yaptığı Türkiyeli açıklamasına bazı kesimlerden tepki gelen Oktay Kaynarca, yaptığı son dakika açıklamasında sert ifadeler kullandı.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Kaynarca, "Şehir milliyetçiliğini sevmem, ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Türkiye milliyetçisiyim" ifadelerini kullanmıştı. Kaynarca'nın bu sözleri bazı kesimlerden tepki çekti.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel Kaynarca'ya yönelik tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Kimsenin tanımadığı vasat biri iken bir dizi ile gelen şöhret ve paranın konuşturduğu zat “Türkiyeli” modasına uymuş, utanmadan konuşuyor. Türk milletinin sana sağladığı tüm imkanlar gözüne dizine dursun"

ÖDÜLÜ GERİ İSTEDİLER

Orhun Derneği Başkanı yazan Adem Enes ise yaptığı son dakika açıklamasında Kaynarca'ya verdikleri ödülü geri istedi ve "Oktay Kaynarca 3 Mayıs günü sana Altın Bozkurt Ödülü vermiştik o ödülü biz verdik. Ödülü iade etmeni istiyoruz" dedi.

"SİZ YOKKEN BİZ VARDIK"

Oktay Kaynarca yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı ve sert çıkıştı:

"Ben bölge milliyetçiliği sevmem, ülke milliyetçiliği severim, şuralıyım buralıyım, oradan adam çıkmaz buradan adam çıkmaz klişelerinden hoşlanmam, her yerden adam çıkar, dolayısıyla ben Türkiyeliyim' cümlemi eğip büküp elinde değnekle saldıracak insan bekleyen değnekçilere cevaben; sözüm ona değnekçilik yaparak beklediğiniz yerlerin nöbetini sizler iki kitap okumamış tatlı su milliyetçilerinin dolmuşlarına binmeden çok önce tutuyorduk hâlâ da tutuyoruz. Neymiş Türkiyeliyim demişim bu da ayrılıkçılıkmış bölücülükmüş hatta aslını inkar etmekmiş bak bak bak! Evet Türkiyeli bir Türküm ve Türk olmaktan her daim gurur duydum ve dünyanın başka hiç bir yerinde yaşayamayacağımı düşünürüm evet Türkiyeliyim evet Türküm.

İÇİ BOŞ İNSANLARIN YAPACAĞI İŞ

Kaynarca açıklamasının devamında, "Bana göre Türkiyeliyim demek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demektir evet Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım evet Türkiyeliyim evet Türküm" dedi ve "Asıl Türkiyeliyim kadar anlaşılması net bir kavramı oraya buraya eğip büküp içi boşaltılmış söylemlerle insanları ötekileştirmek başkalaştırmak hatta hain ilan etmek ancak içi boş insanların yaptıklarıdır" ifadelerini kullandı.

YÜCEL'E DE TEPKİ GÖSTERDİ

Kaynarca açıklamasının devamında Seyit Yücel'e yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef bir partinin Genel Başkan Yardımcısı ise bir kısım değnekçilerin yalandan galeyanına gelip hakkımda söylemediğini bırakmamış. Kaldı ki kimlik açılımında da o partinin kurucusu olduğu yazılı. Demokrasinin gereği olan siyasi partilerin yöneticileri hatta kurucuları gelecekte devlet yöneticileri olabilirler ama o vasıflara sahip olmaları gerekir, yani peşin hükümlü olmayan araştıran soran tartışan saldırmadan önce anlamayı kavga yerine barışı seçen insanlardan bahsediyorum. Şimdi bakın başkan yardımcısı 'Kimsenin tanımadığı vasat biri iken dizi ile gelen şöhret ve paranın konuşturduğu bu zat Türkiyeli modasına uymuş konuşuyor' cümlelerine cevaben; keşke ağzından salyalar akıtarak haklı haksız ayırt etmeden linç edilecek insan arayan bu güruhun peşine takılıp popüler bir faydanın peşine düşmek yerine beni biraz araştırsaydın ve nerede nasıl durduğumu biraz sorup soruştursaydın...

Hadi sen yapmadın koskoca partinin hiç mi danışmanı yok seni uyarıp dur yahu bu adam bu ülkenin üniter yapısının, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün bu ülkenin bekasının bağıra bağıra savunucusu olmuştur diyecek. Madem bunları atladın ben anlatayım aklında kalsın başkan yardımcısı. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti bekçileri olarak büyütüldük ve öyle de öleceğiz bizler ülkemizin bayrağına aşık olduk öyle de öleceğiz. Bizler toprak bütünlüğümüzün namusumuz olduğuna inandık öyle de öleceğiz. Ülke her türlü siyasi dönemden geçerken biz kimseyi ayırt etmeden her dönem herkese gözlerinin içine bakarak bildiğimizi söyledik.

Biz herkes siyasi ve menfii çıkarları yüzünden ülkede olanlara yokmuş gibi davranırken sesimizi olanca gücümüzle çıkarıp bunun bedelini de ödedik ama biz hep var olduk olacağız. Biz ülkemizin kocaman bir özgürlükler ülkesi olduğuna inanarak, ülke toprakları üzerindeki her dilin her şivenin her mezhebin her ırkın bu ülkenin zenginliği olduğuna inanarak büyüdük öyle de öleceğiz. Biz üst kimliğin Türk, ülkenin resmi dilinin Türkçe bayrağının da Türk bayrağı olduğuna inanarak büyüdük öyle de öleceğiz. Bu arada başkan yardımcısı beni kimsenin tanıması değildir düsturum, nasıl tanıdığıdır ve Allaha şükür ki 18 yaşımdan beri tanınma pozisyonumdan çok memnunum. Yani siz yokken biz vardık siz yokken biz yine var olacağız. Yaşasın tam bağımsız laik demokratik Türk cumhuriyeti diyen herkes Türkiyelidir ve ben Türkiyeli bir Türk olmaktan gurur duyuyorum"

;