Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Morgan Stanley Dolar TL tahminini açıkladı

Döviz 16 Haz 2024 0
Morgan Stanley Dolar TL tahminini açıkladı

Morgan Stanley'den dolar TL yorumu geldi.

B<g                                      sdaayram tatili başladı. Bayramdan önce ise dolar kuru hızlı bir yükselişe girerek 33 lira sınırına kadar dayandı.

Son 3 aydır 32.20 lira seviyesinde seyreden dolar kuru, son bir haftada hızlı şekilde yükselişe girerek 32.77 TL seviyesine kadar çıktı.

Hızlı şekilde yaşanan yükselişin ardından bayram tatili başladı ve dolar kurunun bayram tatilinden sonra nasıl yoluna devam edeceği ise merak konusu oldu.

Morgan Stanley tarafından konu iel ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya baktığımızda Morgan Stanley analistleri, dolar TL'nin kademeli şekilde yavaş yavaş yükseleceğini bildirdi ve gelecek sene ortasında şimdiki seviyesinin 7 lira üzerine kadar çıkacağını söyledi ve 2025 ortasında dolar kurunun 39 lira seviyesine çıkacağını söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonu'nun son dakika olarak aktardığı habere göre döviz kurunda mevcut duruma göre gelecek seneye kadar ciddi bir yükseliş beklendiği bildirildi.

TAHMİN NEDENİ ise 

Tahminin nedenine baktığımızda ise Türkiye'nin mevcut ekonomik hali, yüksek enflasyon rakamları, para politikasındaki durum, küresel ekonomik koşulların öne sürüldüğü bildirildi.

ŞİMDİ DOLAR KURU NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 32.77 TL seviyesinde seyrediyor.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa döviz yatırım tavsiyesi vermez. Haberlerinde sadece bilgilendirmede bulunur.

;