Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Morgan Stanley: Brent petrol 2025'te sert düşecek

Emtia 22 Tem 2024 0
Morgan Stanley: Brent petrol 2025'te sert düşecek

Morgan Stanley'den brent petrol tahmini.

Dünyaca ünlü finans kuruluşu Morgan Stanley tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve piyasanın şimdi sıkışık olduğu, ancak gelecek sene brent petrol varil fiyatında gerileme beklendiği, arz fazlasının verileceğini bildirdi.

Geçen gün yayınlanan notun detayları ortaya çıktı. Notun detaylarına baktığımızda üçüncü çeyreğin büyük bölümünde de sıkışıklığın devam edeceği bildirildi. dördüncü çeyrekte mevsimsel talebin hafiflemesi, buna ek olarak OPEC ve OPEC dışı arzın büyümesinin beklendiği bildirildi.

Morgan Stanley, OPEC ve OPEC dışı arzın 2025'te talep artışının çok üzerinde, günde yaklaşık 2,5 milyon varil artmasını beklediğini ve bu beklenti ile birlikte brent petrol varil fiyatında ciddi bir düşüş beklendiğ bildirildi.

Açıklamada rafineri faaliyetlerinin gelecek ay zirveye çıkacağı ve Temmuz 2025'e kadar bu seviyeye dönmeyeceği bildirildi.

2024 yılının 3. çeyreğinde brent petrol fiyatının 86 dolar olacağını bildiren Morgan Stanley, gelecek sene fiyatın 70 dolarlara kadar gerileyeceğini söyledi.

Golfman Sachs tarafından yapılan açıklamada ise 3. çeyrekte 86 dolar fiyatının görüleceği bildirildi.

;