Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji 8 Şehri Kuvvetli Sağanak Yağış İçin Uyardı!

Haberler 2 Tem 2024 0
Meteoroloji 8 Şehri Kuvvetli Sağanak Yağış İçin Uyardı!

Meteoroloji birçok ili sağanak yağış için uyardı.

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu yağışı, heyelan ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olma çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 TEMMUZ 2024 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

3 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

4 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

5 TEMMUZ 2024 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

6 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

1-006.jpg

;