Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji 13 İli Kuvvetli Sağanak Yağış İçin Uyardı!

Haberler 30 Haz 2024 0
Meteoroloji 13 İli Kuvvetli Sağanak Yağış İçin Uyardı!

Meteoroloji'den 13 şehre sağanak yağış uyarısı.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop, Kastamonu kıyı kesimleri, Tokat, Sivas'ın doğu çevreleri, Van, Osmaniye, Bayburt, Erzurum, Kars, Hatay'ın kuzey ve batısı, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın doğu çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney ve batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Marmara, Kuzey Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda da kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülkenin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop, Kastamonu kıyı kesimleri, Tokat, Sivas'ın doğu çevreleri, Van, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve batısı, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın doğu çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney ve batısının yerel yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kuzeydoğu kesimlerde beklenen yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

30 HAZİRAN 2024 PAZAR GÜNÜ

1-005.jpg

1 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

1-006.jpg

2 TEMMUZ 2024 SALI GÜNÜ

1-007.jpg

3 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-008.jpg

4 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

1-009.jpg

Finans7.com I Ankara

;