Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek'ten sonra Hafize Gaye Erkan da bankalarla görüşecek

Bankalar 17 Haz 2023 18:30 0
Mehmet Şimşek'ten sonra Hafize Gaye Erkan da bankalarla görüşecek

Maliye Bakanlığı'ndan sonra Merkez Bankası da faiz öncesi bankalarla görüşecek.

Önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarla bir araya geldi ve faiz kararına kısa süre kala kritik bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmeden sonra açıklamalar gelmiş ve yapıcı bir görüşmeye imza atıldığı bildirilmişti.

Bu görüşmeden sonra bugün bir haber daha geldi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla görüşeceği öğrenildi.

22 Haziran tarihinde açıklanacak faiz kararından önce kritik öneme sahip olan bu görüşmede sektörün sıkıntıları ve taleplerinin masaya yatırılması, bu konuda kritik kararlara imza atılması bekleniyor. 

Türkiye’nin yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevine başladıktan sonra ilk kez Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla görüşecek ve görüşmede kritik konular ele alınacak. Yapılacak görüşmede piyasaların yeni ekonomi yönetiminde izleyeceği politikalar anlatılacak ve bankacılık sektörü, sıkıntılarını iletecek.

Açıklamada söz konusu toplantının 19 Haziran 2023 Pazartesi günü gerçekleşeceği bildirildi. Söz konusu görüşmenin basına kapalı şekilde gerçekleşmesi beklenirken toplantından sonra bir açıklama gelmesi bekleniyor.

FAİZ KARARI BU HAFTA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kritik faiz kararını bu hafta Perşembe günü açıklayacak. TCMB PPK faiz kararı 22 Haziran 2023 tarihinde, saatler 14.00'ı gösterdiğinde açıklanacak. Faiz kararı açıklandığında haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

;