Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'den öğretmenlere il içi sıra ve becayiş müjdesi

Eğitim 25 Haz 2024 0
MEB'den öğretmenlere il içi sıra ve becayiş müjdesi

Öğretmenlere becayiş ve il içi sıra geliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önceki gün sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetler dile getirilirken en çok sıkıntı çekilen konunun tayin konusu olduğu ifade edildi.

Bu konuda soru yöneltilen  Bakan Yusuf Tekin'in becayiş ve il içi sıra için yeşil ışık yaktığı, bu iki konunun gündeme geleceği bildirildi. Peki becayiş ve il içi sıra ne demek?

BECAYİŞ NEDİR? NE ANLAMA GELİYOR?

Kamuda buluan becayiş sistemini, basit bir şekilde tanımlanmak gerekirse yer değişikliği olarak bilinir. Diyelim ki siz İstanbul'da görev yapan bir memursunuz. Ankara'da görev yapan bir memur tanıdığınız var. Aynı statüde olduğunuz bu memur ile birlikte başvuru yaparak görev yeri değiştiriliyor. Bu duruma becayiş deniyor.

İL İÇİ SIRA NE DEMEK?

İl içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayan öğretmenlerin sıraya alınması ve sıraların yılda iki kez çalıştırılması için yönetmelikte sıraların yılda iki kez çalıştırılmasına yönelik değişiklik yapılır.

NE ZAMAN GELECEK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamasında bu iki düzenlemenin geleceği söyledi ancak herhangi bir tarih vermedi. Önümüzdeki günlerde tayinde düzenleme için bir açıklama gelmesi ve çalışmaların başlaması bekleniyor. Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

;