Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise mezunu 210 komiser yardımcısı alımı başvuru ekranı açıldı

Lise mezunu 210 komiser yardımcısı alımı başvuru ekranı açıldı

210 komiser yardımcısı alımı ilanı başvuru ekranı açıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı 210 komiser yardımcısı alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. İlana başvurular alınmaya başlandı. Başvuruya ilişkin son dakika bilgileri finans7.com'da.

Komiser yardımcısı alımı başvuru kılavuzu

Bu kılavuz, Polis Akademisi Başkanlığı İç Güvenlik Fakültesi Dekanlığı başvuru, seçme ve değerlendirme sınavları ile kayıt ve kabul esaslarını içermekte olup, yalnızca internet üzerinden www.pa.edu.tr adresinden yayınlanmaktadır. Ayrıca basım ve dağıtımı yapılmayacaktır. 
Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararları ile Emniyet Genel Müdürlüğünün emirleri doğrultusunda değiştirilebilir.
İç Güvenlik Fakültesi Dekanlığına alınacak adaylar için hazırlanan bu kılavuzda belirtilen şartlarda herhangi bir değişiklik olması durumunda konu, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.   

İÇ GÜVENLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

İç Güvenlik Fakültesi öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalıdır.  Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları devletçe karşılanır. İç Güvenlik Fakültesi Dekanlığında eğitim-öğretim süresi 1 yılı Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi 4 yılı Lisans Eğitimi olmak üzere toplam 5 (beş) yıldır.
Fakültedeki eğitim-öğretimi başarı ile bitiren öğrencilere Lisans Diploması verilir.  
Fakülte öğrencilerinin aday Komiser Yardımcısı olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.

2024 YILI İÇ GÜVENLİK FAKÜLTESİ GİRİŞ SINAVI PUAN TÜRÜ VE TABAN PUANI

ÖSYM tarafından 2024 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldıkları puan (ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle) esas alınarak;

Alan Yeterlilik Testinden (AYT);
Eşit Ağırlık (EA) puanına göre 310.000 puan ve üstü,
Sayısal (SAY) puanına göre 330.000 puan ve üstü,
Sözel (SÖZ) puanına göre 350.000 puan ve üstü puan almak,

Şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarının ise ÖSYM tarafından 2024 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldıkları puan (ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle) esas alınarak;

Alan Yeterlilik Testinden (AYT);
Eşit Ağırlık (EA) puanına göre 248.000 puan ve üstü,
Sayısal (SAY) puanına göre 264.000 puan ve üstü,
Sözel (SÖZ) puanına göre 280.000 puan ve üstü puan almak,

İÇ GÜVENLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA ALINACAK ÖĞRENCİ SAYISI (KONTENJAN)

2024-2025 eğitim-öğretim yılında İç Güvenlik Fakültesi Dekanlığında Komiser Yardımcısı olarak yetiştirilmek üzere 160 (yüzaltmış) erkek ve 40 (kırk) kadın aday olmak üzere toplam 200 (ikiyüz) ve şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları kontenjanı için 10 (on) asıl aday alınacaktır.
Polis Akademisi Başkanlığı İç Güvenlik Fakültesi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 7. maddesinin dördüncü fıkrasında bulunan “ Fakülte için sıralamaya esas yazılı sınav taban puanı ve puan türü Bakanlık onayıyla belirlenir. Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere yazılı sınav puanı en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o eğitim-öğretim yılı için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır.” hükmüne istinaden (1600) erkek ile (400) kadın aday olmak üzere toplam (2000) aday ve şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları kontenjanı için 100 (yüz) aday sınav aşamalarına katılmak üzere çağrılacaktır.
UYARI: 2024 Yılı İç Güvenlik Fakültesi Giriş Sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçları Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Lise ve dengi okullardan mezun olmak,

c) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla yirmi iki yaşından gün almamış olmak, (2024 yılı için 01 Ocak 2003 tarihi ve sonrası doğumlu olmak)

d) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ilgili mevzuat hükümlerine göre olumlu olmak,

e) 3/1/2018 tarihli ve 30290 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, 
   (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy 
     uzunluğu olacaktır.
    Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle 
    İndeksi olacaktır.) (Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini incelemek için tıklayınız.)

f) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

g) ÖSYM tarafından yapılan Alan Yeterlilik Test (AYT) sınavından belirlenen taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

ğ) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

h) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Genel Ahlaka Karşı Suçlar başlıklı yedinci bölümündeki suçları işlememiş olmak, bu suçlardan dolayı hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adlî soruşturma/kovuşturma veya idarî soruşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i)Terör örgütleri ile bu örgütlerin uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

j) 5237 sayılı Kanunun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;
       1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
       2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

k) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak,
şartları aranır.

BAŞVURU ve SINAV TARİHLERİ 

(1) İnternet Üzerinden Başvuru Tarihleri: 

a) Adaylar tarafından, İç Güvenlik Fakültesi Dekanlığı Giriş Sınavına internet üzerinden başvurular,  23 Temmuz (dahil) -    29 Temmuz (dahil) 2024 tarihleri arasında saat 17.00’a kadar  www.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

UYARI:  ADAYLARIN SİSTEM ÜZERİNDEKİ GÜNCELLE BUTONLARINA TIKLAYARAK TÜM BİLGİLERİNİ GÜNCELLEMESİ GEREKMEKTEDİR. ESKİ BİLGİLERLE BAŞVURU YAPILMASI HALİNDE SORUMLULUK ADAYLARA AİTTİR.

b) E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

c) E-devlet kapısı şifresi, yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

d) Şehit veya Vazife Malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunan adaylar internet üzerinden müracaatı sırasında bilgisayar ekranında “ŞEHİT YAKINI / VAZİFE MALULÜ YAKINI” kutucuğunu işaretleyebileceklerdir. Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında bulunup da başvuru sırasında belirtilen kutucuğu işaretleyemeyen adayların;
Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuğu kapsamında bulunan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneğini, Emniyet teşkilatı dışında şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları kapsamında başvuru yapacak adaylar şehit veya vazife malullüğü belgesinin S.G.K.’dan alınan onaylı örneğini, dilekçesini ve kimlik fotokopisini Polis Akademisi Başkanlığı İç Güvenlik Fakültesi Dekanlığına faks (0 312 462 85 33) ile göndermeleri ve başvurularını yapabilmeleri için (0 (312) 499 70 02) numarası ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. (Örnek dilekçe için tıklayınız.)

e) İnternet üzerinden başvurular e-Devlet kapısı üzerinden yapılmakta ve adayların sınav yerleri Başkanlıkça belirlenmektedir. Merkezi Nüfus İşleri Sisteminde ikamet adresi bulunmayan adaylar başvuru yapamayacağından ilgili kuruma müracaat ederek sisteme ikamet adreslerini kayıt ettirmeleri gerekmektedir. 

f) E-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez. 

g) İnternet üzerinden müracaatını yaptıktan sonra kimlik bilgilerinde değişiklik (isim, soyisim, yaş, medeni hali vb.) yaptıran adayların durumlarını belirtir dilekçelerini ve değişiklik yapıldığına dair onaylı belgelerini Polis Akademisi Başkanlığına göndermeleri ve şahsen müracaatları sırasında bu evrakları beraberinde getirerek teslim etmeleri gerekmektedir. 

UYARI: İnternet ortamında doldurulması gereken ilgili zorunlu hanelerin doldurulmaması, öğrenim durumu, yaş, YKS puanı, şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları kapsamında olanların vb. bilgilerde eksiklik, yanlışlık, tutarsızlık olması, başvuru işleminin sonuçlandırılmaması, başvurunun belirtilen tarihlerde yapılmaması ve başvurunun internet haricinde posta-kargo veya başka bir yöntemle yapılması halinde Başvuru ve Sınav Merkezlerinde yapılacak incelemeler sonucunda adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığının tespit edilmesi durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.
(2) Başvuru Ücreti Yatırma Tarihleri: 

UYARI: ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURULARI İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILMADAN YAPILACAKTIR.

UYARI: ŞEHİT VEYA VAZİFE MALULÜ OLANLARIN EŞ VEYA ÇOCUKLARI SINAV ÜCRETİ YATIRMAYACAKTIR.

Polis Akademisi Başkanlığı İç Güvenlik Fakültesi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 7’inci maddesinde yer alan “Fakülte için sıralamaya esas yazılı sınav taban puanı ve puan türü Bakanlık Onayı ile belirlenir. Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere yazılı sınav puanı en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o eğitim-öğretim yılı için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağırılır.” hükmüne istinaden 1. Dönem İç Güvenlik Fakültesi Aday Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

UYARI:  ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMADAN SINAV BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEYEN ADAYLARIN; SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİ GERİ ÖDENMEYECEKTİR.

Başvuru ekranı açıldı

Başvurular ais.pa.edu.tr adresi üzerinden alınıyor. İşte başvuru videosu:

Kadın erkek polisler ve polisliğe başvuru yapacak adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

;