Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK burs başvuru şartları açıklandı

Eğitim 22 Eylül 2024 0
KYK burs başvuru şartları açıklandı

KYK burs başvuru şartları 2024.

2024 yılında YKS'yi kazanan ve bir niversiteye yerleşen adaylar, 2024 2025 eğitim öğretim yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu burs başvurusunun başlayacağı tarihi ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

2024 yılı KYK burs başvuruları, üniversite öğrencilerinin maddi destek arayışında önemli bir yer tutuyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burslar, başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere karşılıksız olarak sağlanıyor. Peki, 2024 KYK burs başvuru şartları nelerdir? Kimler bu burs imkanından faydalanabilir?

KYK Burs Başvuru Şartları nedir 2024

KYK burs başvurusunda bulunacak adayların belirli kriterlere uyması gerekiyor. Öğrencilere, aşağıdaki şartları taşımaları durumunda burs ödemesi yapılır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: KYK burslarına başvurabilmek için öğrencilerin T.C. vatandaşı olması şarttır.

Örgün eğitim görmek: KYK bursları, yalnızca örgün eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilmektedir. Açık öğretim veya uzaktan eğitim programlarına kayıtlı olan öğrenciler bu bursa başvuramazlar.

Başarılı öğrenci olmak: KYK bursu, özellikle başarılı öğrencilere öncelik tanır. Üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerde başarı kriteri, yerleştikleri bölüme göre belirlenir. Daha önce üniversiteye kayıtlı olan öğrencilerde ise not ortalaması göz önünde bulundurulur.

Maddi durumu yetersiz olmak: KYK bursu, maddi durumu yetersiz olan öğrencilere verilir. Ailenin gelir durumu, başvuru sürecinde önemli bir kriterdir. Gelir seviyesi yüksek olan ailelerin çocukları burs başvurularında düşük şansa sahiptir.

Bu kişilere KYK bursu verilmez, isterlerse kredi alabilecekler

KYK bursu yerine kredi imkanı sunulacak adaylar ise şu şekilde:

Herhangi bir işte düzenli çalışan öğrenciler,

Öğrenim kredisi veya başka bir burs alanlar,

Genel not ortalaması düşük olanlar (devam eden öğrenciler için),

Yabancı uyruklu öğrenciler burs başvurusu yapamaz.

2024 KYK burs başvuruları genellikle e-Devlet üzerinden yapılmakta olup, başvuru tarihleri ve diğer detaylar KYK tarafından duyurulmaktadır. Burs başvurusu yapacak öğrenciler, bu süreçte belirtilen kriterlere dikkat ederek, başvurularını eksiksiz tamamlamalıdır.

KYK 2024 yılı burs başvuruları Ekim ayının ikinci haftasında başlayacak. Burs başvurusu başladığında haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

;