Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kurban Bayramı tatili sonrası borsa ne zaman açılacak?

Borsa 19 Haz 2024 0
Kurban Bayramı tatili sonrası borsa ne zaman açılacak?

Borsa ne zaman acilacak 2024. Kurban Bayramı tatili sonrası borsa 20 21 Haziran tarihlerinde açılacak mı?

Bayram tatili devam ediyor. 2024 yılı Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 Pazar günü başladı ve 3. gün geride kaldı. Bayram için son günlere girilmesi nedeniyle yatırımcılar, borsanın ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Bu konuda son dakika haberi geldi ve borsada açılış tarihi, hisselerin işleme başlama bilgileri belli oldu. Peki borsa ne zaman acilacak? Borsada hisseler ne zaman işleme başlayacak? Bayramdan sonra hisseler ne zaman işlem görecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

TATİL 9 GÜN OLDU

Kurban Bayramı normalde Pazar başlayıp Çarşamba bitecek ve bayram tatili, hafta sonu ile birlikte 5 gün olacaktı. Ancak Perşembe ve Cuma günleri de tatil günlerine eklendi. Söz konusu açıklama Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi ve Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Tatil memurlar için Pazartesi günü sona erecek ve kamu kurum ile kuruluşlarında mesailer Pazartesi günü başlayacak.

BAYRAM SONRASI BORSA NE ZAMAN AÇILIR?

Borsa bayram tatilinin sona ermesinden sonra açılacak. Bu hafta tatilin sona ermesinden sonra 24 Haziran 2024 tarihinde açılacak. Saat 9.55'i gösterdiğinde borsa açılacak ve hisselerde alım satım işlemleri yapılabilecek.

Ancak bu hafta Perşembe ve Cuma günü borsa açık olmayacak.

;