Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartı olan herkesi ilgilendiren 2 kısıtlama açıklandı

Bankalar 20 Haz 2024 0
Kredi kartı olan herkesi ilgilendiren 2 kısıtlama açıklandı

Kredi kartlarına gelecek kısıtlamalar belli oldu.

Kredi kartı harcamalarında dur durak bilinmiyor. enflasyonun kalıcı şekilde düşmesi için kredi kartı harcamalarının düşmesi gerektiğini belirten ekonomi yönetimi, bu konuda yeni kararlar almayı planlıyor. Peki yeni düzenlemelede neler olacak?

HARCAMALAR YÜZDE 103 ARTTI

Şimdi almadığı ürün 1 ay sonra zamlanan, diğer ay daha fazla para vererek söz konusu ürünü alabilen vatandaşlar, bu nedenle kredi kartlarına sarılmaya devam ediyor. Karttan alarak peşin fiyatına taksit yapan ve bu şekilde ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, yeni kısıtlamalarla birlikte artı kdaha az harcayabilecek.

Ekonomi yönetimi yüksek harcamalar nedeniyle kredi kartlarında 2 yeni düzenleme getirecek. Gelecek düzenlemeler limit azaltımı ve taksitlerin azaltılması gibi adımlar atılacak.

LİMİTLER AZALACAK

Gelen son dakika bilgilerine göre kredi kartı limilerinde kısıtlamaya gidileceği bildirildi. Kısıtlama iki ayaklı olacak.

İlk kısıtlama kredi kartını kısa süredir kullananlara gelecek. Kısa süre içinde kredi kartı kullanımına başlayanlara, gelirinin 4 katına kadar limitli kredi kartı verilecek. Asgari ücretle çalışan bir kişinin kredi kartı limitleri en fazla 68 bin 8 lira seviyesinde olacak.

İkinci düzenleme ise kredi kartını uzun süredir kullanan ve ödemelerini düzenli şekilde yapanlara gelecek. Bu kişilerin kredi kartı limitleri, aylık gelirlerinin en fazla 8 katı olacak. Örnek vermek gerekirse; Maaşı asgari ücret olan bir kişinin kredi kartlarının limitleri en fazla 136 bin 16 lira olacak.

TAKSİTLER DÜŞECEK

Dünya Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı habere göre kredi kartlarında şimdi verilen yüksek sayıdaki taksitler de düşürülecek.

;