Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konutta fiyat artışı, TÜİK enflasyonunun bile çok altında kaldı

Emlak 25 Haz 2024 0
Konutta fiyat artışı, TÜİK enflasyonunun bile çok altında kaldı

Son dakika: Konut balonu sönmeye devam ediyor.

Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasında NBisan ayına ilişkin konut fiyat endeksine yer verildi. Açıklanan rakamlara baktığımızda konut fiyatlarının aylık bazda yüzde 2.2 yükseldiği, yıllık bazda ise yüzde 48.4 oranında yükseldiği bildirildi. Nisan ayında konut fiyatlarında yıllık yüzde 48.42'lik yükseliş olurken yükseli, Ekim 2021 tarihinden bu yana en düşük seviyesinde gerçeklemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 13,3 oranında azalış göstermiştir. İstanbul, Ankara ve İzmir'in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 20 24 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 2,1 3,0 ve 1,9 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 37,6 58,9 ve 45,1 oranlarında artış göstermiştir"

Enflasyonun altında yükseliş oldu

Konut fiyatlarındaki yükseliş oranına baktığımızda enflasyonun altında bir yükseliş olduğu görülüyor. Haziran ayında açıklanan yıllık enflasyon yüzde 75.45 oranında olurken konutta fiyat artışı yüzde 48.42 seviyesinde kaldı.

Enflasyonda aylık artış ise yüzde 3.37 olarak verilmişti. Konut fiyatlarında aylık artış ise yüzde 2.2 seviyesinde kaldı.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

;