Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu ve özel sektörde esnek çalışma gelecek sene geliyor

Kamu ve özel sektörde esnek çalışma gelecek sene geliyor

Esnek çalışma modeline geçiliyor.

Orta vadeli program açıklandı. Açıklanan progrmaa baktığımızda kamu ve özel sektörde esnek çalışma modeline geçilecek zamana yer verildi.

Geçen gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli programın güncellendiğini söyledi. Güncellenen orta vadeli programda esnek çalışma modeline ne zaman geçileceğine dair detaylara yer verildi.

Programda esnek çalışma modelleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Fiziki sermaye yatırımları ile yenilikçi, orta-yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı üretim altyapısına verilen desteğin yanı sıra beşeri sermayenin kalitesinin artırılması, üretim faktörlerinin tamamlayıcısı olarak Program döneminde arz yönlü büyümeyi güçlendiren bir diğer ana unsur olacaktır. Bu dönemde, aktif işgücü politikaları daha esnek istihdam modelleri ile desteklenerek kısa vadede ekonominin ihtiyaçlarına yönelik insan sermayesinin temini sağlanacaktır. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitim başta olmak üzere tüm örgün ve yaygın eğitim programlarını, orta vadede beşeri sermayeyi geleceğin işlerine yönlendirecek şekilde düzenleyecek eğitim ve istihdam politikaları hayata geçirilecektir"

Ne zaman gelecek?

Programda esnek çalışma modelinin ne zaman geleceğine dair şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal güvenlik sisteminin fiili ve yasal kapsamının genişletilmesi ve kapsamda yer almayan grupların sisteme girişlerinin sağlanması için farklı meslek ve gelir gruplarına yönelik uygulamalar geliştirilecek, sosyal güvenlik mevzuatı değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getirilecektir.

Programın uygulanacağı tarih: 2025 2. çeyrek"

Bu açıklamaya göre baktığımızda 2025 yılı Nisan Haziran arasında esnek çalışma modelinin açıklanması ve uygulanmaya başlanması bekleniyor.

;