Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İUP Eylül ayı maaşları ne zaman yatar?

İUP Eylül ayı maaşları ne zaman yatar?

İUP maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

İşgücü uyum programı kapsamında okullarda ve KYK yurtlarında çalışan vatandaşlara maaş ödemesi yapılacak. Geçen haftalarda okullarda çalışmaya başlayan işçilere maaşlar ise önümüzdeki günlerde ödenecek. Peki maaşlar ne kadar oldu? Ne zaman yatar? İşgücü uyum programı maaş ödemesine ne zaman zam gelecek?

İŞKUR İşgücü Uyum Programı, işsiz bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla geliştirilen bir eğitim ve rehberlik programıdır. Bu program, kişilerin mevcut işgücü piyasasına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için mesleki becerilerini geliştirmeye odaklanır. İşverenler de bu süreçte desteklenir, çünkü programa katılan bireyler, ihtiyaç duydukları niteliklere uygun şekilde eğitilir. Eğitim, uygulamalı ve teorik dersler ile sunulur ve kursiyerlere program boyunca maddi destek sağlanır. Böylece, hem işsizlikle mücadele edilir hem de iş gücü piyasasında nitelikli çalışan ihtiyacı karşılanır.

Maaş şimdi ne kadar?

İŞKUR resmi sayfasından yapılan açıklamada çalışanların maaş ödeme miktarına şu şekilde yer verildi:

"Katılımcılara katılım sağladıkları günler için olarak Yönetim Kurulu tarafından 2024 yılı için belirlen 566,73 TL cep harçlığı ödenir"

Maaş ne zaman hesaba yatacak?

İUP kapsamında çalışan işçilerin Eylül ayında çalıştıkları işleri için kendilerine verilecek maaşları önümüzdeki günlerde hesaba yatacak. Tarih belli olduğunda paylaşacağız. Haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Zam gelecek

Maaşlara Ekim ayında zam gelecek. Aylık 8 bin lira civarına denk gelen maaş ödemesi 12 bin lira civarına çıkarılacak.

;