Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'dan acı haber: Polislerimize saldırdılar: Şehit ve yaralılar var!

Yerel Haberler 23 Eylül 2024 0
İstanbul'dan acı haber: Polislerimize saldırdılar: Şehit ve yaralılar var!

Ümraniye’de Motosiklet Hırsızı Yakalama Operasyonunda POLİSLERİMİZE SALDIRI: 1 şehit, 2 yaralı.

İstanbul Ümraniye’de meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayına müdahale sırasında kahraman kadın polis memuru 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz şehit oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, olay Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından başlatılan operasyon sırasında gerçekleşti.

Yakalama Sırasında Arbede Çıktı

Motosiklet hırsızlığı şüphesiyle aranan ve çeşitli suçlardan 26 sabıka kaydı bulunan Y.E.Ç. (19), Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalandı. Şüpheli yakalanma anında polis memurlarıyla arbedeye girdi. Bu sırada zanlı, bir polis memurunun silahını ele geçirerek çevreye rastgele ateş açtı. Olay esnasında kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, karşılık vererek müdahale etti.

Şehit ve Yaralılar Var

Olayda kahraman polis Şeyda Yılmaz ve meslektaşı K.H.S. yaralanırken, zanlının annesi 43 yaşındaki P.G. de yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, şehit düştü. Yaralı polis memuru K.H.S. ve P.G’nin tedavilerine hastanede devam ediliyor.

Şüpheli Gözaltında

Yaralı olarak ele geçirilen zanlı Y.E.Ç. hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şehit polis için başsağlığı dileyerek, yaralı polis memuruna acil şifalar diledi.

Olayın Detayları

Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçuyla aranan Y.E.Ç.'nin yakalanmasıyla başlayan operasyon, bir polis memurunun şehit olmasıyla sonuçlandı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ın cesur müdahalesi, zanlının yakalanmasını sağlarken, olayın yankıları devam ediyor.

Bu üzücü olay sonrası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve polis teşkilatı, şehit olan kahraman polisin anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

;