Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş'ten Altın İçin Temmuz Ayı Uyarısı Geldi!

Altın 22 Haz 2024 1
İslam Memiş'ten Altın İçin Temmuz Ayı Uyarısı Geldi!

İslam Memiş güncel altın analizini paylaştı.

8 gün sonrası için uyarılar peş peşe geldi. Altın alacak ya da yatırım yapacaklar için detaylar belli oluyor. Piyasalardan aktarılan son habere göre 2.450 dolarlık rekor seviyesine ulaşamayan ons altın 2.368 dolara ulaştıktan sonra gerilemeye başladı.

İSLAM MEMİŞ UYARDI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamasında bayramdan önce altın fiyatları için yatırımcıları uyardığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bayramdan önce altın yatırımcısını düşüşleri fırsata çevirmesi için uyardık. Bayramdan sonra özellikle Temmuz ayında gram altında yükselişler başlayacak. Bayramdan önce gram altın 2400 TL seviyesindeydi, bugün 2500 TL'ye yükseldi. İki haftada 100 TL değerlendi. Ons altında 70 dolarlık bir yükseliş yaşandı. 2.368 dolar seviyesine kadar çıkan ons, direnç seviyesiyle karşılaşarak 2.321 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu da gram altında 20 TL'lik çekilmeye yol açtı”

Memiş, yatırımcılara tavsiyede bulunarak, tercihlerin güvenli liman olan altına yöneldiklerini ifade ederek, “Gram altın serbest piyasada şimdi 2500 TL seviyesinden işlem görüyor. Enflasyonist bir ortam var, Merkez Bankaları altın topluyor. Küresel piyasada belirsizlik var, jeopolitik gerilimler var. Putin, Asya ülkelerini ziyaret ediyor, petrol fiyatları ve dolar endeksi yükseliyor” açıklamasını yaptı.

GRAM ALTIN FİYATI ARTIŞ GÖSTERDİ

Konuya ilişkin Mynet’in aktarmış olduğu haberin detaylarına göre gram altın fiyatları yurt içinde yükseliş göstermeye başladı. Öte yandan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta içerisinde yüzde 0,33 artışla 2.458 TL seviyesine kadar çıktı. Diğer yandan Cumhuriyet altının satış fiyatı da yüzde 2,13 oranında artış göstererek 16.310 TL seviyesine kadar yükselmiş oldu.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
;