Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Heyecanlandıran son dakika haberi: Mahkumlara genel af için net tarih verdi (Adalet Bakanlığı 5 yıl ceza indirimi var mı?)

Haberler 17 Haz 2023 16:21 3
Heyecanlandıran son dakika haberi: Mahkumlara genel af için net tarih verdi (Adalet Bakanlığı 5 yıl ceza indirimi var mı?)

Son dakika iddiası: Mahkumlara genel af için tarih verdi.

Mahkumlara af ile ilgili son dakika haberi geldi. Gelen son dakika haberinde 29 Ekim 2023 tarihinde, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında genel af ilan edilebileceği iddia edildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Kalkınma Bakanlığı görevini yapan eski HDP milletvekili Müslüm Doğan sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve flaş bir iddiayı ortaya attı. İddiada bir genel affın gündemde olduğu iddia edildi.

Doğan, Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “29 Ekim’de 2023’te yürürlüğe girecek bir kanunla genel af ilan edilecek”

BİR AÇIKLAMA DAHA

Kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat da aynı gün bir açıklama yaptı. Kulat yaptığı açıklamada genel af iddiasını ortaya attı. Kulat yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı:  "Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde ülkemiz kardeşliğine ciddi katkısı olacak bir büyük müjde... Toplumsal barış için... 29 Ekim 2023"

Seçim öncesi gündemde böyle bir konunun olmadığı, bunun konuşulmasının oy kaybına neden olabileceği bildiriliyor. MHP kulislerinde genel af ile ilgili görüşmeler yapıldığı bildirildi. Söz konusu değerlendirmede, “Cumhuriyetin 100. Yıl Dönümü dolayısıyla sembolik bir adım atılıp genel af çıkarılabilir” denildiği bildirildi.

Sizce genel af çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Af geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

;