Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Her ay 30 bin depremzedeye konut verilecek

Emlak 12 Tem 2024 0
Her ay 30 bin depremzedeye konut verilecek

Depremzedelere konut teslimi hakkında açıklama: Her ay 30 bin konut teslim edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine yeniden atanan Murat Kurum, Adıyaman’da, İndere Afet Konutları ile Mara ve Musalla mahalleleri kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu ve burada gündeme ilişkin önemli ifadeler kullandı. Bakan kira yardımı hakkında da dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kurum yaptığı açıklamada çok daha hızlı çalışacaklarını söyledi ve her ay 25 bin ila 30 bin arasında konut teslimi yapacaklarını söyledi.

2025 yılı sonuna kadar tüm depremzedelerin evlerine gireceğini söyleyen Bakan Murat Kurum, "Deprem konutlarının inşası sürüyor. İklim değişikliğine uyumlu projelerimizi yürütüyoruz" ifadelerini kullandı ve bölgede son durum ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burası Adıyaman İndere bölgemiz. 16 bin konutumuzun inşası yürütülüyor. Burada 50 bin Adıyamanlı kardeşimiz yaşayacak. Burası örnek bir şehir olsun istiyoruz.

Alt yapısı ile ilgili örnek bir şehir olsun istiyoruz. 21. yılın en büyük seferberliğini yürütüyoruz. Rezerv alanlarda projelerimizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz.

Çok daha hızlı çalışacağız. İnşallah her ay 25 bin 30 bin konutumuz teslim edeceğiz. 2025 yılı sonuna kadar evine girmeyen depremzede kardeşimiz kalmayacak"

Adıyaman'da kaç ev teslim edildi?

"Adıyaman'da 8 bin 174 evimizi teslim ettik" diyerek açıklamasını sürdüren Bakan Kurum, "Adıyaman'da 8.174 evimizi vatandaşlarımıza teslim ettik. 45.444 inşaası devam ediyor. Adıyaman merkezde rezerv alanlarında 7 bölgede çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kira yardımı açıklaması geldi

Kira yardımı hakkında açıklama yapan Bakan Kurum, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Şehrin yeniden ticaret ve turizmi canlandırmak için çalışacağız. Burada taşınma ve kira yardımı yapmak suretiyle bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Çoğunluk istemezse vazgeçeceğiz. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda inşaat faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. İstiyoruz ki; Ulu Cami etrafında da yine şehre, Adıyaman'a yakışacak bir eser çıksın istiyoruz. O bölgede de bir dönüşüm projesi gerçekleştirmek istiyoruz. İl özel idaremize gerekli desteği yaptık. Burada hızlı, vatandaşlarımızın taleplerini giderek adımları atıyor olacağız"

Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

;