Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Haziran faiz kararı bu hafta açıklanıyor: Beklenti belli oldu

Ekonomi 21 Haz 2024 0
Haziran faiz kararı bu hafta açıklanıyor: Beklenti belli oldu

Bu perşembe faiz açıklanıyor. Beklenti belli oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu hafta bir toplantı yapılacak. Yapılacak toplantıda Haziran ayı faiz kararı ele alınacak.

Geçen sene yapılan genel seçimelrden önce yüzde 8.5 seviyesinde olan politika faizi, seçimlerin hemen ardından ciddi şekilde yükseltildi ve politika faiz aylar içinde yüzde 50 seviyesine kadar çıkarıldı.

Aralıksız şekilde yapılan faiz artırımları sonrası politika faizi yüzde 50 seviyesine kadar çıkarıldı.

SON TOPLANTILARDA PAS GEÇİLDİ

Yüzde 50 seviyesine çıkarılan politika faizi sonrası son aylarda TCMB pas geçme yönünde karar kıldı ve fiazler yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. 23 Mayıs tarihinde yapılan toplantıdan sonra, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir" denildi.

HAZİRAN BEKLENTİSİ: SABİT

Haziran ayı faiz kararı gelecek Perşembe günü açıklanacak. Piyasa katılımcı anketine baktığımızda ekonomistler, faizin sabit kalmasını bekliyor.

YIL SONU FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Yıl sonuna doğru yaklaşılırken enflasyonun aşağı yönlü kırılması ile birlikte Merkez'in kademeli şekilde faiz indirimlerine başlayacağı belirtiliyor.

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Haziran ayı faiz kararı 27 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. Açıklama saat 14.00'da gelecek ve finans7 olarak takipçilerimize fiaz kararını bildirimle haber verceğiz. Siz de haberdar olmak için finans7 mobil uygulamasını ücretsiz şekilde telefonunuza indirebilirsiniz.

;