Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı 136 sözleşmeli personel alımı ile Avukat, Tekniker, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Büro personeli, Destek Personeli alacak.
Resmi Gazetede 30 Aralık 2021 tarihli yayımlanmış olan sözleşmeli personel alımı ilanına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine 136 kişilik kadro ile personel alacak. 5 farlı alanda personel alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...
Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli olarak 4/B personel alımı yapacak. Taşra teşkilatına Avukat ve Merkez Teşkilatına Tekniker, Güvenlik Görevlisi, Büro personeli ve Destek personeli alınacak.
136 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI
65 Avukat,
15 Tekniker,
5 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
38 Büro personeli,
13 Destek Personeli,
BAŞVURU ŞARTLARI
Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim şartları aranacak.
GENEL BAŞVURU ŞARTLARI
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
Erkekler için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.
ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI
Bakanlık adaylardan özel olarak 2020 yılı KPSS Puanı ve alanına göre eğitim nitelikleri arayacak. Buna göre,
2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
Alanına göre en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak gereklidir. Aşağıda alanına göre eğitim niteliklerine ulaşabileceksiniz.
Avukat pozisyonu için; Hukuk Fakültesi mezunu olmak, Avukatlık ruhsatına sahip olmak.
Büro Personeli (Maliye/Muhasebe) pozisyonu için; Maliye; Muhasebe; Bilgisayar Destekli Muhasebe; Bilgisayarlı Muhasebe; Muhasebe ve Vergi Uygulamaları; Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama; Finans ve Muhasebe; İşletme-Muhasebe önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Büro Personeli (Adalet) pozisyonu için; Adalet; Adalet Meslek Eğitimi; Adalet Meslek Yüksekokulu önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için; Güvenlik; Güvenlik Bilimleri; Güvenlik Hizmetleri; Güvenlik ve Koruma; Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması; Özel Güvenlik ve Koruma; Savunma ve Güvenlik ön lisans programlarının birinden mezun olmak, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan diğer şartları taşımak.
Tekniker (Elektrik/Elektronik) pozisyonu için; Elektrik; Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı; Elektrik Teknolojisi; Elektrik ve Elektronik Teknolojisi; Elektrik-Elektronik; Elektrik-Elektronik Teknikerliği; Elektrikli Cihaz Teknolojisi; Elektronik; Elektronik Teknolojisi; Endüstriyel Elektronik önlisans programlarının birinden mezunu olmak.
Tekniker (Bilgisayar) pozisyonu için; Bilgi ve İletişim Teknolojileri/Bilgisayar; Bilgisayar; Bilgisayar Bilimleri; Bilgisayar Donanımı; Bilgisayar Operatörlüğü; Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği; Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri; Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi; Bilgisayar Teknolojisi; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tekniker (İklimlendirme) pozisyonu için; İklimlendirme Teknolojisi / İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi; İklimlendirmeSoğutma; Soğutma Tesisatçılığı / Soğutma Tesisatı; Soğutma ve Havalandırma önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tekniker (Makine) pozisyonu için; Bilgisayar Destekli Makine; Bilgisayar Destekli Makine-Resim- Konstrüksiyon; Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı; Makine; Makine Motor; Makine Resim ve Konstrüksiyonu; Makine-Resim Konstrüksiyon / Makine, Resim ve Konstrüksiyon önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tekniker (Isıtma ve Sıhhi Tesisat) pozisyonu için; Doğal Gaz ve Isıtma / Doğalgaz ve Isıtma; Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi; Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi; Gaz ve Tesisatı Teknolojisi; Sıhhi Tesisat; Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz; Tesisat Teknolojisi; Yapı Tesisat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tekniker (Haberleşme) pozisyonu için; Elektronik Haberleşme; Elektronik Haberleşme Teknolojisi; Haberleşme; Haberleşme Teknolojisi; Telekomünikasyon önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tekniker (İnşaat) pozisyonu için; İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Tekniker (Grafiker) pozisyonu için; Bilgisayar Destekli Tasarım; Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon; Grafik; Grafik Tasarımı; Grafik ve Reklamcılık; Grafik-Grafik Tasarımı önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Destek Personeli pozisyonu için; Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.
BAŞVURULAR NE ZAMAN?
Hazine ve Maliye Bakanlığının personel alımı başvuruları 10 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru alınacak. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile kariyer adresi üzerinden yapılacak.
SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI
Başvuru yapacak adaylar pozisyonuna göre KPSS değerlendirmesinden geçtikten sonra sınava katılmaya hak kazanan adaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 7 Şubat 2022 tarihinde Ankara'da yapılacak sözlü sınava katılacaklardır.