Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gündem olan teklif: Zenginlerden tek seferlik vergi alınsın

Ekonomi 8 Tem 2024 2
Gündem olan teklif: Zenginlerden tek seferlik vergi alınsın

Yeni Şafak: Zenginlerden tek seferliğine para alınsın.

Ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon ve yeni vergilerin çokça konuşulduğu bugünlerde Yeni Şafak'tan gündem olan bir teklif geldi.

Söz konusu haberde zengin olarak tanımlanan kişilerden bu zor dönemde tek sefernliğine para alınması istendi. Adına aktif vergisi adı verilen söz konusu vergi ile geçici sıkıntıların çözülebileceği bildirildi.

6 Şubat depremi, öncesinde yaşanan pandemi ve art arda gelen seçimler, yüksek enflasyon ortamında hazineye ek bir gelir olması gerektiğini ifade eden Yeni Şafak, depremin kamu üzerindeki yükünü azaltmak için tek defaya mahsus şekilde vergi alınması önerildi.

Yapılan açıklamada Gelir İdaresi Başkanlığı'na sunulan 2023 yılı beyannamelerinden vergi alınması istendi. Yüzde 0.5 ile yüzde 1 arasında alınacak vergi ile hem depremin mali yükü azaltılacak hem de Hazine daha fazla borçlanmadan kurtarılacak.

Nasıl olacak? Vergi gelecek mi?

Teklif sadece öneri aşamasında. Önümüzdeki günlerde AK Parti'nin bunu gündeme alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Sizce zenginlerden tek seferlik bir vergi alınmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

;