Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Green Card başvurusu 2024

Haberler 30 Eylül 2024 0
Green Card başvurusu 2024

Green Card başvurusu başlıyor. dvprogram.state.gov başvurusu 2024. Kazananlar 2026'da gidecek.

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Amerika'ya gitmek isteyenler için Green Card başvurularının kısa sürede başlayacağına yer verildi. Green Card başvurularına kısa süre kala vatandaşlar detayları ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

Green Card, Türkçe karşılığı ile Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) sürekli oturma ve çalışma hakkı sağlayan bir belgedir. Resmi adı "Permanent Resident Card" olan bu kart, kişilere ABD'de daimi ikamet etme ve yasal olarak çalışma hakkı tanır. ABD'de vatandaşlık haricindeki tüm haklardan yararlanma fırsatı sunan Green Card sahipleri, seçme ve seçilme hakkı dışında birçok sosyal hakka da sahip olurlar.

Green Card alma yolları nedir?

Green Card almak için çeşitli yollar bulunmaktadır. Bunlar arasında ABD vatandaşı bir aile üyesi ya da işveren aracılığıyla yapılan başvurular, yatırımcı programları ve her yıl düzenlenen Green Card çekilişi (Diversity Visa Program) yer alır. Green Card çekilişi, dünyanın birçok ülkesinden katılım sağlanan ve rastgele seçilen kişilere daimi oturma izni kazandıran bir sistemdir. Bu çekilişe katılan kişilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir.

Green Card çıktıktan sonra neler yapılacak?

Green Card sahibi olduktan sonra kişiler, belirli süreler boyunca ABD’de ikamet etmeye devam ettiklerinde ABD vatandaşı olmak için başvuruda bulunabilirler. Green Card, Amerika'da yeni bir hayat kurmak isteyenler için oldukça önemli bir fırsat sunar. Ancak Green Card sahiplerinin ABD'de uzun süre ikamet etmemeleri ya da vergilerini ödememeleri gibi durumlar, bu hakkın kaybedilmesine yol açabilir.

Başvuru başlıyor

Her sene Ekim ayının ilk günlerinde başlayan Green Card başvuruları kısa sürede başlayacak. Başvuru başladığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;