Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: ATM'lerde para bitti İşte nedeni

Ekonomi 17 Haz 2024 0
Flaş: ATM'lerde para bitti İşte nedeni

ATM'lerde para kalmadı: Neden?

Bankalardan para çekmek için ATM'lere giden vatandaşlar, ATM'lerin para vermediği sorunu ile karşılaştı. Nedeni ise ATM'de para bitti sorunu oldu. Peki ATM'lerde para neden bitti?

BAYRAM ETKİSİ

ATM'lerde paranın bitmesinin nedeni bayram etkisi oldu. Bayram nedeniyle vatandaşlar, ATM'lerden para çekmek için kuyruğa girdi. Kurbanlık almak için kurban pazarlarına giden vatandaşlar, nakit para istendiği için ATM'lere gidiyor ve bu şekilde para çekiyor.

Son günlerde ciddi şekilde nakit para çekimi yapılması nedeniyle birçok ATM'de para çekilemiyor. Para çekmek isteyen vatandaşlar ise paranın olmadığı, ATM'nin para verme hizmetinde bulunmadığı sorunu ile karşı karşıya kaldı.

NE ZAMAN DÜZELECEK?

Bayram tatilinin sona ermesinden sonra ATM'lere para doldurulması ve para verme işleminin devam etmesi bekleniyor.

TEK ÇÖZÜM YENİ BANKNOT

Bu sorunun tek çözümü 500 ve 1000 liralık banknotlar. 500 ve 1000 liralık banknotların basılması ile bu sorun çözülür.

MERKEZ HAREKETE GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamada 500 ve 1000 liralık banknotlarn çıkarılması için araştırmaların başladığı, ihtiyaç olup olmadığı konusunun araştırıldığı bildirildi.

Önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama gelmesi ve 500 ile 1000 liralık banknotların çıkarılması bekleniyor. Sizce çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

5 TL'LİK BOZUK PARA ÇIKTI

5 liralık bozuk para geçen gün çıktı. Bayramdan sonra para piyasada dolaşıma girmeye başlayacak.

;