Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FED Faiz Kararı Altını Nasıl Etkiler?

Altın 16 Eylül 2024 0
FED Faiz Kararı Altını Nasıl Etkiler?

FED'in faiz kararı altın fiyatlarını nasıl etkiler?

FED, 18 Eylül tarihinde politika faizi kararını açıklayacak. Küresel piyasaları ve özellikle altını etkileyecek olan bu karar, piyasa tarafından yakından takip ediliyor. Peki FED faiz indirimi yaparsa, altın fiyatları ne olur? Yükselir mi? Düşer mi?

Altın fiyatları, FED'in kararını açıklayacağı haftaya yükselişle başladı. ABD Merkez Bankası (FED) 25 baz puan faiz indirimine gitmesi beklenen FED’in bu kararının, altını ne şekilde etkileyeceği merak ediliyor.

Faiz Kararının Etkisi Ne Olur?

FED’in faiz indirim kararının altın fiyatları üzerindeki etkisine değinen Prof. Dr. Hüseyin Selimler, “Faiz indiriminin etki edeceği alanlardan biri de altın fiyatları. FED’in faiz indirimi beklenmesi nedeniyle altın, bu beklentilere paralel artış eğilimine girmişti." diyerek sözlerine devam etti;

Her zaman ifade edildiği üzere, güvenli liman olarak görülmesi ve faiz indirimi ile dolardaki muhtemel değer kaybına karşın altın talebi nedeniyle de yükseliş beklenmekteydi ve bu durumun gerçekleştiği de görüldü. Ancak, 25 baz puan indirim beklentiler dahilinde gerçekleşmesinden ziyade bunun üzerinde bir indirim veya bundan sonraki toplantılarda indirime dair ip uçları izleyen aylarda altının fiyatının seyrinde daha etkili olacaktır.

FED’in faiz indirimine başlayacağı ve devam edeceği dikkate alındığında, altının bundan sonraki süreçte yükseliş eğilimini sürdüreceği beklenmekte. Ancak bu yükselişin gelişimi ve oranı, altının ulaşacağı seviye faiz indirimlerinin oranı ve sıklığı tarafından belirlenecektir.” ifadelerini kullandı.

;