Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdoğan talimat verdi: Çalışmayan annelere de destek verilecek: Doğum izni, kira kreş yardımı

Sosyal Yardımlar 18 Tem 2024 23:00 6
Erdoğan talimat verdi: Çalışmayan annelere de destek verilecek: Doğum izni, kira kreş yardımı

Erdoğan talimat verdi: Hem çalışan hem çalışmayan kadınlara destek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi ve hem çalışan, hem de çalışmayan annelere destek ödemelerinin yapılacağı bildirildi. Gelen son dakika açıklamasına baktığımızda Erdoğan, düşen doğum oranlarının felaket olduğunu, bunun en kısa sürede çözülmesi gerektiğini söyledi.

Bu açıklamadan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 3 bakanlık çalışma başlattı ve birlikte araştırmalara başladı.

Başlayan çalışmalardan yeni haber geldi. Gelen haberde çalışmalara katılan bakanlıkların şu şekilde olduğu bildirildi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu konunun ciddiyetinin farkındayız. Türkiye hala genç ve dinamik bir nüfusa sahip ancak doğurganlık oranının azalması ileri yıllarda ülkemiz için büyük bir risk. Bakanlık olarak biz de bu konuda yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu konudaki politikalarımızı yeni kurduğumuz Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde bu konuda alarm zilleri çalıyor. Bizler de bu Başkanlık altında hem yurt dışı modellerini çalışıyor hem de doğurganlık oranlarındaki düşüşün nedenlerini araştır ve bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz"

Neler yapılacak?

Daha önce başlatılan çalışmada sadece çalışan anneler için düzenlemeler yapılacağı bildirilmiş, tepkiler sonrası yeni bir karar alınmıştı. Gelen son dakika açıklamasında Bakan Göktaş, "Bu sadece çalışan kadınları ilgilendiren bir konu değil. Meseleye sadece kadın odaklı bakmıyor, çok daha geniş kapsamlı ele alıyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde en ince hassasiyetleri tespit ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili önemli bir saha çalışması başlatacağız" dedi ve çalışmanın sadece çalışan kadınları değil tüm anneleri kapsayacağını söyledi.

Çalışan kadınlar için doğum izninin 1 yıla çıkarılması gündeme gelirken hem çalışan hem de çalışmayan annelere çocuk sayısına göre kira ve kreş yardımının verilmesi bekleniyor.

Başvuru ne zaman?

Söz konusu düzenlemenin kısa sürede tamamlanması ve hayata geçmesi bekleniyor. Düzenleme hayata geçtiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

;