Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Erdemoğlu'nun SASA hissesini kaç TL'den sattığı belli oldu

Borsa 16 Haz 2023 08:46 0
Erdemoğlu'nun SASA hissesini kaç TL'den sattığı belli oldu

SASA'da patronun kaç TL'den yabancıya satış yaptığı açıklandı.

SASA hissesinde geçen gün önemli bir haber geldi. Gelen haberde şirket patronunun yüzde 1.2'lik SASA hissessini yabancılara sattığı öğrenildi. Yapılan satış sonrası SASA hisselerinde sert bir gerileme oldu ve satışın yapıldığı gün SASA hissesi taban olarak günü tamamladı.

Söz konusu satış ile ilgili son dakika haberi de geldi. Gelen haberde Erdemoğlu Holding ve Sasa Polyester’in danışmanı Prof. İbrahim Turhan, söz konusu satışın detaylarını aktararak satışın kaç TL'den yapıldığını bildirdi. Açıklamada holdingin yüzde 1.2’lik Sasa hissesi satışı işlemine 20’den fazla yabancı yatırımcının ilgi gösterdiğine yer verildi. Turhan yaptığı açıklamada, "Seçimden sonraki ilk uluslararası işlemi Sasa gerçekleştirmiş oldu. Birkaç saatte 150 milyon dolarlık işlem gerçekleşti. Bu arada gelen talep, söz konusu kaynağın birkaç katını buldu" ifadelerini kullandı.

SASA'NIN DEĞERİ 12 MİLYAR DOLAR

SASA'nın danışmanı Turhan açıklamasının devamında işlemin gerçekleştiği gün SASA'nın piyasa değerine değindi ve "İşlemin gerçekleştiği günkü kurlara göre Sasa Polyester’in toplam piyasa değeri 12 milyar dolar düzeyinde oluştu" diyerek değeri açıkladı.

YABANCIYA HİSSE SATIŞI KAÇ TL'DEN YAPILDI?

SASA hisselerinin satışları hakkında da bilgi veren Turhan, satışın 53 lira seviyesinden olduğunu söyleyerek, "Satış işleminin hisse başına 53 lira bedelle gerçekleştiğini bildirdi" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara -- Finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

;