Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli maaşı için yeni düzenleme: Yüzde 30'luk kayıp telafi edilecek

Emekli Haberleri 30 Eylül 2024 0
Emekli maaşı için yeni düzenleme: Yüzde 30'luk kayıp telafi edilecek

Emeklilikte son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre 2025 yılında emekli olacakların düşecek maaşları için düğmeye basılacağı öğrenildi.

Bilindiği üzere 2024 yılında emekli olanlar, 2025 yılında emekli olacak kişilere göre ytüzde 30 daha fazla maaş alacak. 2025 yılında emekli olacakların maaşları ciddi şekilde düşecek ve bu durum ömür boyu devam edecek.

Emekli olmak için gün sayan, ancak yaş ve primi gelecek sene dolduracak emekliler bu duruma isyan ederken yeni bir formül üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

Türkiye Gazetesi Yazarı ve Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika açıklamasında, yapılacak düzenleme ile 2025 yılında emekli olacaklara bu sene uygulanan parametrelerin uygulanabileceğini ve bu uygulama ile maaşlarda düşüşün önüne geçilebileceğini söyledi.

Yüzde 30'luk maaş düşüşünün önüne geçilmesi adına çeşitli formüller olduğunu ve bu formüller üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karakaş, 2025 yılında, 2024 yılındaki güncelleme katsayısının dikkate alınması ya da kat sayı sisteminin göz önünde bulundurulması gibi değişik senaryolar üzerinde durulduğunu söyledi.

AK Parti'nin gündeminde bulunan formülleri değerlendiren Karakaş, aradaki farkın güncelleme katsayısı nedeniyle olduğunu söyledi.

Yüzde 30'luk fark nasıl oluyor?

Karakaş yaptığı açıklamada emekli maaşındaki fark ile ilgili, "Bu anlamda 2024 yılında emekli olanlar için baz alınan güncelleme kat sayısı 2025'e göre avantajlı. 2025 yılında emekli olacak olanlar için (2024 yılında emekli olmuş gibi) 2024 parametrelerinin kullanılması, aynı güncelleme kat sayısının baz alınması gibi bir formül söz konusu olabilir. Yine kat sayı sisteminin de alınması söz konusu olabilir" dedi.

;