Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Deprem ile ilgili paylaşım yapan 58 kişiye yakalama kararı çıkarıldı

Son Dakika 7 Şubat 2023 18:17 0
Deprem ile ilgili paylaşım yapan 58 kişiye yakalama kararı çıkarıldı

Son dakika: Depremle ilgili yapılan paylaşımlara inceleme başlatıldı. Başlatılan inceleme kapsamında yanıltıcı bilgiler paylaştıkları tespit edilen 58 kişiye yakalama kararı çıkarıldı.

Önceki gün Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem, büyük yıkıma neden oldu. 10 ilde can kayıpları yaralılar varken bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre İStanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, depremle ilgili yanıltıcı bilgiler paylaştığı tespit edilen kişiler hakkında inceleme başlattı.

Başlatılan inceleme kapsamında 58 kişinin tespit edildiği ve tespit edilen bu kişilere yönelik soruşturma başlatıldığı, soruşturma kapsamında bu kişilerin yakalanması için kolluk kuvvetlerine gerekli talimatların verildiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada bazı yerlerde görülen yağma vakaları ile ilgili, "Bir içişleri bakanı olarak söylüyorum. Bazı yerlerde yağma haberleri gibi haberler söz konusu. Bunlar 1-2 münferit onlar da küçük olaylar.  Onlar da hemen tespit edildiler. Türkiye’de böyle bir olay söz konusu değildir. Bütün bunları büyütmek yönetilemezlik durumu ortaya koymak hele bu dönemde bize değil vatandaşlarımıza karşı yapılmış bir önemli bir yanlıştır" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

;