Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa neden düşüyor 1 Temmuz 2024

Borsa 1 Tem 2024 11:17 0
Borsa neden düşüyor 1 Temmuz 2024

Son dakika haberleri... Borsa neden düşüyor? 1 Temmuz 2024.

Türkiye'nin Cuma günü gi listeden çıkması ile birlikte borsada coşku döneminin başlayacağı bekleniyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı. Borsa yeni haftaya yeşil başlarken kısa süre içinde hızlı bir düşüşe girdi. Peki borsa neden düşüyor?

Gri listeden çıktık

Geçen hafta gri listeden çıkışımız için oylama yapıldı ve yapılan oylamada oybirliği ile ülkemiz gri listeden çıktı. (Gri liste: Kara para aklaması iddiaları sonrası bazı ülkeler gri listeye alınır)

Borsaya ne oldu?

Borsada bugün yine düşüş görüldü. Son dönemlerde bir türlü rayına oturamayan borsada hızlı düşüş yaşanırken kayıp yüzde 1'e kadar geldi. İşte yaşanan düşüşün grafiği:

Neden düştüğü ise az önce gelen açıklama ile netleşmiş oldu. Geçen hafta borsada kısa vadecilerden vergi alınması konusu gündemdeydi. Ancak gelen tepkiler sonrası düzenleme rafa kaldırılmıştı. abah bir canlı yayına katılan Mehmet Şimşek, verginin hala gündemde olduğunu, bu pakette değil bir sonraki pakette geleceğini söyledi.

Vergilendirilmemiş alan kalmayacağını söyleyen Bakan Şimşek, borsa kazançlarından da vergi alınacağını, istisnaların artık kaldırılarak vergide adaletin geleceğini söyledi. Bakan açıklamasında, "GYO'ların vergi istisnalarını kaldırmayı düşünüyoruz. Yap-işlet-devret şirketlerine yüzde 30 vergi düşünüyoruz. Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Bu pakette değil ama belki bir sonraki pakette Borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz. Şu andaki pakette sermaye kazançlarının ilave vergilendirilmesi ilave çalışma gerektiriyor. Borsa konusu bu paketin konusu değil. Ama vergilendirilmeyecek alan kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan borsadan vergi alınacak dedikten sonra borsada ve hisselerde hızlı bir düşüş yaşandı. Yaşanan düşüş bazı hisselerde sınırlı kalırken bazı hisselerde daha fazla oldu.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler, veri ve açılamalar finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

;