Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar kredi musluğunu açtı: Faizsiz 50 bin TL veriliyor

Kredi 22 Eylül 2024 0
Bankalar kredi musluğunu açtı: Faizsiz 50 bin TL veriliyor

Bankalar kredi musluğunu açtı: Faizsiz 50 bin TL veriliyor. İşte bankaların faizsiz kredi kampanyası.

Bankalardan son dakika açıklamaları geldi. gelen açıklamalarda BDDK'nın düzenlemesi sonrası bankalar, faizsiz verilen kredide üst limiti 50 bin liraya kadar çıkardı. Bankalar 50 bin liraya varan faizsiz kredi imkanı sunduğunu açıkladı.

Merkez Bankası’nın aldığı yeni zorunlu karşılık kararı ile birlikte tüketici kredisi faizlerinde önemli bir düşüş bekleniyor. Bu adım, kredi maliyetlerini azaltacak ve tüketicilerin daha uygun şartlarda kredi kullanmasına olanak sağlayacak.

İktisatçıdan Kritik Yorum: Bankaların Maliyetleri Azalacak

İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası ve BDDK’nın son hamleleriyle bankaların aracılık maliyetlerinin önemli ölçüde düşeceğini belirtti. Kara, “BDDK’nın aldığı karar ile bankaların maliyet yükü hafifleyecek. Bu da doğal olarak tüketici kredisi faizlerinin düşmesine yol açacaktır,” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Bu gelişmelerle birlikte bankalar arasında müşteri kazanma yarışı hız kazandı. Bankalar, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunmak için faizsiz kredi kampanyaları başlattı.

50 Bin TL'ye Kadar Faizsiz Kredi İmkanı

Tüketicilere cazip teklifler sunan bankalar, 50 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi imkanı sağlıyor. Yeni müşteri kazanma hedefiyle başlatılan bu kampanyalar, özellikle kredi notu yüksek olan tüketiciler için büyük bir fırsat oluşturuyor.

Findeks Kredi Notu 1750 Üzerinde Olanlara Özel Kampanyalar

Faizsiz kredi fırsatından yararlanmak isteyen tüketiciler için en önemli kriterlerden biri Findeks kredi notu. Bankalar, kredi notu 1750 puanın üzerinde olan tüketicilere doğrudan faizsiz kredi imkanı sağlıyor. Bu durum, kredi başvurusunda bulunacak müşteriler için büyük avantaj sağlıyor.

Sigortalı Olma Şartı, Öğrencilere Özel İstisnalar

Bankaların faizsiz kredi kampanyalarında öne çıkan diğer bir koşul ise başvuru yapan kişinin sigortalı olması. Ancak, bazı bankalar öğrenciler için bu kuralı esneterek sigortasız müşterilere de kredi imkanı tanıyor. Bu sayede öğrenciler de faizsiz kredi fırsatlarından yararlanabiliyor.

Merkez Bankası’nın zorunlu karşılık düzenlemesi ve BDDK’nın aldığı son kararlar ile birlikte tüketici kredisi faizlerinde belirgin bir düşüş yaşanması bekleniyor. Bankaların bu süreçte yeni müşteri kazanmak için sunduğu faizsiz kredi fırsatları ise tüketiciler için cazip hale geliyor.

Qnb Finansbank tarafından yapılan açıklamada faizsiz 45 bin liralık kredi verileceği bildirildi. Bunun 20 bin lirası ihtiyaç kredisi olarak 6 ay vadeli şekilde verilecek. 25 bin lira ise 3 ay vadeli faizsiz nakit avans olarak verilecek.

Enpara 3 ay vadeli 20 bin lrialık faizsiz kredi vereceğini duyurdu. Masrafsız ihtiyaç kredisi yeni müşterilere özel veriliyor.

Akbank'ın kampanyasına baktığımızda ise yine aynı şekilde 6 ay vadeli 20 bin lira ihtiyaç kredisi verildiği bildirilirken 3 ay vadeli 25 bin liralık faizsiz nait avans verildiği açıklandı.

Garanti BBVA ise yaptığı açıklamada faizsiz 6 ay vadeli 20 bin lira kredi verirken buna ek  25 bin liralık nakit avans da veriyor.

İş Bankası yeni müşterilere özel 25 bin liralık faizsiz nakit avans veriyor.

Denizbank kampanyası ise 25 bin lira. 6 ay vadeli 10 bin lira, 3 ay vadeli 15 bin lira kredi veriliyor.

TEB ise faizsiz 50 bin lira kredi veriyor. Türkiye Ekonomi Bankası 25 bin lira krediyi 6 ay vadeli verirken 25 bin liralık nakit avans ise 3 ay vadeli veriliyor.

Ziraat Bankası, ilk müşterilerine 2500 TL bankkart lira kazanma fırsatı sunuyor.

Kampanyalardan faydalanmak için banka müşterisi olmak için başvurmanız gerekiyor. İlk defa mobilden baka müşterisi olacaklara faizsiz kredi veriliyor.

;