Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ankara kulisi: Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Ankara kulisi: Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek olan 2025 asgari ücreti için kulis bilgileri gelmeye başladı.İktidar kulislerinde 2025 asgari ücret zammının yüzde 36-37 civarında olabileceği konuşuluyor.

Hükümetin, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti, 2025 yılında yüzde 36-37 civarında zamla 23 bin TL'ye yükseltmeyi planladığı iddia edildi.

Gazete Duvar yazarı Nergis Demirkaya'nın haberine göre: iktidar kulislerinde asgari ücrete yüzde 36-37 civarında bir artış yapılması üzerinde duruluyor. Şu anda 17 bin 2 TL olan asgari ücret, yıl sonu enflasyonu ve 2025 yılı hedef enflasyon oranı gibi ekonomik göstergeler ışığında yeniden değerlendiriliyor.

Yapılan hesaplamalara göre, asgari ücret yaklaşık 6 bin TL artarak 23 bin lira civarına yükselebilir. Ancak bu artış, çalışanların ve sendikaların beklentilerinin oldukça altında kalacağı yorumlarına neden oluyor.

Ekonomistler, artan yaşam maliyetleri ve enflasyon karşısında asgari ücretin eridiğini ve çalışanların alım gücünün önemli ölçüde düştüğünü belirtiyor.

ZAM NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında toplanacak ve 2025 yılında geçerli olacak rakam belirlenecek. Bildirimle haberdar olmak için  UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;