Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akbank Veri Sızıntısı İle İlgili Açıklama Yaptı

Bankalar 30 Eylül 2024 0
Akbank Veri Sızıntısı İle İlgili Açıklama Yaptı

Akbank, tüm iddiaları yalanladı.

Sosyal medyada birçok vatandaş; hesaplarından para çekildiğini, başka hesaplara izinsizce transfer yapıldığını, izinsiz kredi çekildiğini söylüyor. Konuyla ilgili Akbank tarafından resmi açıklama geldi.

Akbank sosyal medyada müşteri verilerinin sızdırıldığı ve sistemlerinde güvenlik açığı olduğuna dair iddialar üzerine bir açıklama yayımladı. Akbank veri sızıntısı iddialarını yalanladı. 

Akbank'tan yapılan açıklama şöyle;

"Son günlerde çeşitli yayın organları ve sosyal medya kanallarında paylaşılan, bazı müşterilerimizin uğradığını belirttiği dolandırıcılık mağduriyetlerine istinaden, bankamız ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlerle ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bankamız sistemlerinde güvenlik açığı ve/veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddialar kesinlikle asılsızdır.

Müşterilerimize, veri güvenliği prensiplerini gözeterek ve gelişen teknolojiye uygun standartlarda hizmet sunmak bankamızın birinci önceliğidir. Bu çerçevede, bankamız, bilgi sistemleri, bilgi ve veri güvenliği ile ilgili olarak başta Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemeler, müşterilerimizin kişisel verilerinin korunması için KVKK ve ilgili alt düzenlemeler kapsamında gerekli ve her türlü idari ve teknik güvenlik tedbirlerini almakta ve sağlamaktadır."

;