Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akaryakıta 4 TL'lik dev zam

Emtia 20 Haz 2024 0
Akaryakıta 4 TL'lik dev zam

Son dakika haberi: Akaryakıta 4 liralık dev zam geliyor.

Benzin, motorin ve otogaz fiyatlarına zam geleceği açıklandı. Gelecek zam ile birlikte akaryakıtta fiyatların 45 liranın üzerine kadar çıkacağı görülüyor.

YENİ ZAM 1.5 TL'NİN ÜZERİNDE

Gelen son dakika açıklamasında akaryakıta bugün gece yarısından sonra yükske oranda zam geleceği bildirildi. Motorine 1.63 TL, benzin litre fiyatına ise bugün gece yarısından sonra 1.64 TL'lik zam gelecek. Yeni zamlar bugün gece yarısından sonra geçerli olacak.

ÖTV ZAMMI GELİYOR

Cumhurbaşkanının aksi bir karar almaması durumunda akaryakıt fiyatlarına, alkol ve tütüne zam geleceği açıklandı. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yaptığı açıklamada farklı bir değişiklik olmaması durumunda 3 Temmuz'dan sonra ÖTV zammının geleceğini söyledi.

ÜFE SIFIR GELSE BİLE...

Haziran ayı ÜFE'si sıfır gelse bile otomatik şekilde alkol, tütün ve akaryakıta yüzde 17.87 seviyesinde zam gelecek. Vergide 2 ila 2.5 TL arasında bir zam olacak.

Bugün gece yarısından sonra gelecek zam ile birlikte akaryakıt fiyatlarının 2 haftalık süreçte toplamda 4 lira artacağını söyleyen Ozan Bingöl şunları söyledi:

"Bir de Cumhurbaşkanı aksi bir karar almaz ise 3 Temmuz tarihinde yani on üç gün sonra akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki ÖTV tutarları Haziran ayı ÜFE’si sıfır bile gelse otomatik olarak en az %17,87 oranında artacaktır. KDV’si ile yaklaşık artış tutarı 2 ila 2,5 lira arasında olacaktır. Bu geceki zam ile birlikte örneğin benzinde on üç gün sonra toplamda pompaya yansıyacak 4 lirayı aşan bir artış söz konusu olacaktır"

;