Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti sahalara iniyor: Neden oy vermediniz, neler yapılmalı? soruları sorulacak

Siyaset 7 Tem 2024 15
AK Parti sahalara iniyor: Neden oy vermediniz, neler yapılmalı? soruları sorulacak

AK Parti oy kaybının nedenlerini öğrenmek için sahalara iniyor.

Geçen sene yapılan genel seçimlerden bu sene yapılan yerel seçimlere kadar ciddi bir oy kaybı yaşayan AK Parti'de son dakika haberi geldi.Gelen haberde AK Parti'nin A takımı ile sahaya çıkacağı ve Temmuz ile Ağustos aylarında iç değerlendirme yapılacağı, daha sonra meclisin tatile girmesi ile birlikte vekiller başta olmak üzere A takımın sahaya çıkacağı öğrenildi.

Türkiye buluşlamaları düzenlenecek ve düzenlenecek bu buluşmalarda vatandaşlarla sohbet edilecek, oy kaybının nedenleri araştırılacak.

Kimler bu etkinliklere katılacak?

Türkiye buluşmaları adı verilecek halk buluşmalarına başkan yardımcıları, MKYK üyeleri, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, il ilçe başkanları ile vatandaşlara gidilecek ve oy kaybının nedenleri bu şekilde birebir öğrenilecek.

Şehir siyaseti yükseliyor

Şehir siyasetinin yükseldiğini söyleyen AK Parti kaynakları, gençlere yönelik etkinliklerin de yapılması gerektiğini söyleyerek, "Hizmetlerin kapsamını genişletmek gerekiyor. Gençler için faaliyet yapılmıyorsa bu eksik kalır. Faaliyetler o şehirdeki sivil siyaseti yükseltmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Seçmen profili değişiyor: Yeni yol haritası şart

Seçmen profilinin değiştiğini söyleyen parti kaynakları, bu kapsamda değişiklikler yapılacağını söyleyerek, "Dilimizi, siyasetimizi yeni seçmeni de yakalayacak şekilde inşa etmeliyiz. Bu ay ve ağustosta iç değerlendirmemize devam edeceğiz. 2027 hedefimiz, büyük Türkiye yürüyüşü için üyelerimizle yoğunlaştırılmış saha çalışması" dedi.

Sizce AK Parti'nin oy kaybı nedenleri nedir? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

;