Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti harekete geçti: Emeklilik sistemi değişiyor

Emekli Haberleri 17 Eylül 2024 0
AK Parti harekete geçti: Emeklilik sistemi değişiyor

Emeklilik sistemi değişiyor.

AK Parti'den bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada AK Parti, emeklilik konusunda düzenleme yapılacağını söyledi.

Türkiye'de devlet memuru sayısının yüksek olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişmesi gerektiğini, vatandaşların devlete değil özel sektöre yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Buna ek olarak emeklilik düzenlemesinin de yapılması gerektiğini, EYT yasası sonrası emekli sayısının oldukça yükseldiğini söyleyen Demiröz, emeklilik düzenlemesinde şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerin emeklilik sistemini gözden geçirmemiz lazım. EYT çıkarıldıktan sonra tabii sosyal güvenlik sistemi biraz daha karmaşık hale geldi. En kısa zamanda tekrar Türkiye'nin bunu normal, uluslararası düzeyde bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturması gerekiyor hatta belki 657 Devlet Memurları Yasası'nda da yeni bir düzenleme yaparak bizim özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirmemiz lazım. Öyle olmayınca herkes devlete yükleniyor, devlette şu anda 5 milyonu aşan çalışanımız var. Bu çok yüksek. Yani hem e-Devlet'e geçtik mesela, onun da avantajları olmasına rağmen bu 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam"

Sizce emeklilik sisteminde nasıl değişiklikler yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Demiröz açıklamasında ekonomik verilerin iyiye gittiğini söyleyerek, "2025'te enflasyonu da aşağı, istediğimiz düzeyleri çekeceğiz ve 2026'dan sonra ülkemiz tekrar sıçrama noktasına gelecek. Zaten temel maddelerde fiyatlar istikrara doğru gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.

;