Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti açıkladı: Emekli maaşlarına düzenleme geliyor

Emekli Haberleri 29 Eylül 2024 0
AK Parti açıkladı: Emekli maaşlarına düzenleme geliyor

Emekli maaşlarına düzenleme meclise geliyor.

Yeni Yasama Yılında Öğretmenlik Mesleği Kanunu ve Tüketici Hakları Gündemde. Gelen son dakika bilgisine göre emekli maaş düzenlemesi de kapsamda olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı, 1 Ekim Salı günü başlıyor. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk gündem maddesi olacağı belirtildi. Genel Kurul'da, öğretmenlerin haklarını düzenleyen bu teklifin görüşmelerinin tamamlanması bekleniyor. Ayrıca tüketicilerin korunmasına yönelik bir kanun teklifinin de Meclis gündeminde olacağı ifade edildi.

Emekli Maaşlarında Fark Olacak mı? İşte düzenleme

2024 ile 2025 yılları arasında emekli olacaklara bağlanacak aylıklarda fark olacağına ilişkin tartışmalar da gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalar yürüttüğünü belirten Güler, henüz kanun teklifi haline gelmiş bir düzenlemenin olmadığını söyledi. Bakanlık, 2024 ile 2025 yılları arasında enflasyonun emekli maaşlarına nasıl etki edeceğiyle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlıyor. Güler, bu rapor doğrultusunda hakkaniyetli bir çözüm üretilebileceğini ifade etti.

Yeni yasama yılında, öğretmenlerin haklarını düzenleyen yasa teklifi ve tüketicilerin korunmasına yönelik düzenlemeler Meclis gündeminde olacak. Emekli maaşlarıyla ilgili gelişmeler ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmalarına bağlı olarak netleşecek.

Meclise geliyor

Emekli maaşlarının düşmemesi için bir düzenleme yapılacak. 1 Ekim'de meclis açıldıktan sonra süreci takipte kalacağız. Haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

;