Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2527 sayılı Kanun kapsamında Türk Soyluyum ne demek? KPSS başvurusunda ne işaretlemeliyim?

KPSS 13 Haz 2024 0
2527 sayılı Kanun kapsamında Türk Soyluyum ne demek? KPSS başvurusunda ne işaretlemeliyim?

KPSS ön lisans başvurusu sırasında sorulan 2527 sayılı kanun nedir? Ne anlama gelmektedir?

KPSS ön lisans başvurusu başladı. Başvuruların başlamasından sonra yüz binlerce aday ÖSYM sayfasına akın ederek KPSS'ye başvuru yaptı. KPSS bşavurusu yapan adaylar ise bu sefer farklı bir uyarı ile karşılaşıyor.

Başvuru ekranında adayların karşısına çıkan seçeneklerde 2527 sayılı kanun kapsamında Türk vatandaşıyım uyarısı çıkıyor. Adaylar ise ubnu işaretleyip işaretlemeyeceğini merak ediyor.

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda 2527 sayılı kanun kapsamında olanlar şu şekilde verildi:

"Türk soylu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, kamu, özel kuruluş ve iş yerlerinde çalışabilmelerine ilişkin 2527 sayılı Kanunun kapsamında bulunan Türk soylu adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. ÖSYM sistemi uyruk bilgilerinde 2527 kanun kapsamında bulunduğu bilgisi bulunmayıp bu alanı işaretleyen adayların, KPSS kapsamında tercih yapabilmeleri için tercih süreci başlamadan önce 2527 sayılı Kanunun kapsamında olduklarına ilişkin belgelerini ilgili kurum/kurumlardan edinerek dilekçe ekinde Merkezimize göndermeleri gerekmektedir"

İŞARETLEMELİ MİYİM?

Bu sayfada yer alan kısmı işaretlemeyin. Burada yer alan uyarıyı işaretleyecekler şu şekilde:

2527 sayılı kanun, Türkjiye'de çalışan Türk soylu yabancıları, çalışma şartları ve sosyal güvenlik açısından da aynı işlerde çalışan Türk vatandaşlarına uygulanan mevzuata tabi tutulmasını ifade eder. Bu nedenle bu seçeneği işaretlemeden geçin.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

;