Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2500 PÖH alımı yapılacak mı? Son dakika gelişmesi

2500 PÖH alımı yapılacak mı? Son dakika gelişmesi

2500 PÖH alımı mı yapılacak? İşte son dakika açıklaması.

31. dönem POMEM kapsamında Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 7500 polis alımı yapıldı. Söz konusu polis alımının sona ermesi sonrası mülakat aşamalarının başlaması ile birlikte kalan 2500 polis alımının nasıl yapılacağı merak ediliyordu.

Bu kapsamda uzun süredir yapılmayan özel harekat polisi alımı yapılacak mı? sorusu en çok sorulan soru oldu. Ancak bu konuda son açıklamalara bakmak yeterli olacak.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN PÖH ALIMI AÇIKLAMASI

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada EGM'ye bundan sonra özel harekat polisi alımı yapılmayacağı, açıktan alım yerine kurum içindne alımın yapılacağı bildirildi. Bu açıklamaya baktığımızda 2500 PÖH alımı gibi bir durumun söz konusu olmadığı, özel harekat polisi alımlarının sadece meslek içinden yapılacağı görülüyor.

PÖH OLMAK İSTEYENLER BUNU YAPMALI

PÖH olmak isteyenlerin EGM tarafından yapılan polis alımlarına başvurması gerekmektedir. Polis alımına başvuru yapan ve polis olmaya hak kazanan adaylar, daha sonra meslek içinden yapılacak PÖH alımına başvuru yaparak özel harekat polisi olabilecek.

2500 PÖH DEĞİL POLİS ALINACAK

EGM'ye 2500 PÖH alımı yapılmayacak. Bunun yerine lise mezunlarından 2500 polis alımı yapılacak. PMYO kapsamında yapılacak polis alımının başvurusuna kısa süre kaldı. Lise mezunu polis alımı başvuru şartları için TIKLAYIN

Kadın erkek polisler ve polisliğe başvuru yapacaklar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

;